Aston Martin går elektrisk

Aston Martin lager eksklusive biler, som blant annet James Bond ser ut til å foretrekke. Kanskje 007 kommer med en lydløs biljakt i neste film?

ELBIL: Aston Martin sier de kan komme med en elbil innen to år.
Publisert: Publisert:

Under en presentasjon i London onsdag, hvor blant annet Prince William og Kinas president Xi Jinping var til stede, viste den britiske luksusbilprodusenten frem en elektrisk versjon av deres sportssedan Rapide, kalt RapidE.

– Vi ser på elektriske luksusbiler som en viktig del av vår fremtidige produktportefølje, og vi ønsker ChinaEquity velkommen inn i neste fasen av denne produktutviklingen, sier Andy Palmer, konsernsjef i Aston Martin, i en melding fra presentasjonen.

Les også

Her er neste generasjons Bond-biler

RapidE har blitt utviklet i samarbeid med Williams Advanced Engineering, og er en del av et offentlig støttet prosjekt som skal vise det beste Storbritannia har å by på, og dermed tiltrekke seg investorer.

Lages i England

ChinaEquity, en kinesisk investorgruppe, skal ha undertegnet en avtale om å bli med på utviklingen av en elektrisk Aston Martin, i RapidE.

– Det spennende RapidE-konseptet viser mulighetene og ambisjonene til Aston Martin i retning av lav- og nullutslipps sportsbiler, sier Palmer.

Mer bilstoff på E24 BIL

Bilen utvikles ved Aston Martins hovedkontor i Gaydon, Warwickshire, og skal kunne være på markedet innen to år. De kinesiske investorene sier de ser store muligheter for elektriske biler i Kina og i resten av verden.

Pressemeldingen sier ingenting om hva slags batteripakke det er snakk om, eller andre tekniske detaljer rundt bilen.

Les også

Sjekk James Bond-hemmeligheten som ligger gjemt i Tesla-kontrollpanelet

Les også

Dette er James Bonds nye bil

Les også

Verdens største James Bond-samling til salgs

Publisert:
Gå til e24.no