Verdens første Tesla Model 3 har rullet ut av fabrikken

Tesla-sjef Elon Musk delte det første bildet av produksjonsmodellen i helgen.

RULLET UT: Den første Tesla 3-modellen rullet ut av fabrikken på søndag. Eieren er selvfølgelig Tesla-sjefen selv, Elon Musk.
Publisert: Publisert:

Søndag delte Tesla-sjef Elon Musk det første bildet av produksjonsmodellen til Tesla Model 3 på Twitter.

Og den første bilen i den nye serien tilhører Tesla-sjefen selv.

Ifølge Reuters ble den gitt til Musk i bursdagsgave fra Tesla-styremedlem Ira Ehrenpreis.

Ehrenpreis var nemlig den første til å betale depositumet for Model 3.

Har produksjonsplanen klar

Tesla Model 3 har fått kallenavnet «Folke-Teslaen». Modellen kommer til å koste rundt 35.000 dollar, i overkant av 290.000 kroner etter dagens kurs, noe som gjør modellen til den billigste av selskapets biler på det amerikanske markedet.

Musk uttalte i fjor at forventer at selskapets nye Model 3 vil generere så mye som 20 milliarder dollar i inntekter hvert år.

Til tross for at ingen har sett produksjonsmodellen før nå, har Model 3 allerede rukket å få inn 400.000 forhåndsbestillinger. Det var imidlertid ventet at det ville komme bilder av produksjonsmodellen i løpet av juli.

28. juli vil de 30 første bilene bli overlevert til sine eiere.

Deretter skal fabrikken lage 100 biler i løpet av august, ifølge Bloomberg. I september øker produksjonen til 1.500 biler, og fra desember av skal det gå ut 20.000 biler i måneden.

Nedgang for Tesla-aksjen forrige uke

Forrige uke ble en tøff uke for Tesla og Musk. Uken startet med at Tesla-aksjen falt i mandagens handel på Wall Street, etter at Musk dagen før meddelte en lavere produksjonstakt enn ventet for Model 3. Dessuten viste guidingen for kvartalstallene – som kommer senere i sommer – at Tesla har levert 22.000 biler i løpet av andre kvartal. Det er i det nederste sjiktet av det som var ventet på forhånd.

Les også

Analytiker: Tesla har en klar fordel

Da Volvo på torsdag meldte sin nye el-bil-strategi, fortsatte Tesla-aksjen å synke og endte med en nedgang på 5,56 samme dag. Samme dag kom heller ikke den nye Tesla -modellen med på listen over verdens mest sikre biler.

Søndag skrev The Wall Street Journal at Tesla-salget i Hongkong har stupt etter at myndighetene fjernet gunstige skattefordeler i byen. Tesla solgte ikke en eneste modell i april og solgte bare fem biler i mai.

SMILER: Nå kan Tesla endelig skilte med at produksjonen av Model 3 er i gang. Søndag delte Elon Musk bilde av produksjonsmodellen, for første gang.
Les også

Fall i nyregistrerte Tesla-biler i USA

Les også

Analytiker: Tesla har en klar fordel

Les også

Nytt Tesla-fall på Wall Street: Ikke lenger USAs største bilselskap på børs

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om