Jaguar med «folkebil» til under 400.000 kroner

Det klassiske luksusmerket ser mot andre målgrupper. Innstegsprisen på nye Jaguar XE er offentliggjort.

TØFF KONKURRANSE: Nye Jaguar XE vil først og fremst ta opp kampen mot BMW 3-serie, men også Mercedes C-klasse og Audi A4.
  • Jostein Nissen-Meyer
Publisert:

Den nye Jaguaren vil komme til norske forhandlere i juni, og nå har man offentliggjort hva den rimeligste modellen vil komme til å koste.

Den får man faktisk fra 399.900 kroner inkludert frakt og levering.

Det vil da dreie seg om modellen med en diesel-rekkefirer som yter 163 hestekrefter og har manuelt gir. Forbruket vil være så lavt som 0,38 liter per mil på blandet kjøring.

Denne motoren skal sørge for å sende bilen fra 0–100 kilometer i timen på 8,4 sekunder.

At man i praksis klarer å få en ny Jaguar til under 400.000 kroner er vel heller tvilsomt, da de aller fleste nok vil plusse på en del titalls tusen kroner i ekstrautstyr.

Billigste Jaguar per i dag er mellomklassen XF som starter på 556.900 kroner.

FORGJENGEREN: Jaguar X-Type, her i stasjonsvognutgave.

Tyske konkurrenter

XE, som Jaguar selv betegner som en sportssedan, er en bil i det såkalte kompakte premiumsegmentet der først og fremst BMW 3-serie vil være hovedkonkurrenten, men også Mercedes C-klasse og Audi A4 er naturlige konkurrenter.

Forrige gang Jaguar tok opp kampen i dette segmentet var det med Jaguar X-type som ble produsert fra 2001 til 2009.

Det var om ikke en flopp, så i alle fall langt fra den suksessen Jaguar hadde håpet på.

Bilen fikk kritikk for å være for retroinspirert, en krympet XJ, og noen rynket også på nesen av slektskapet med Ford Mondeo.

Jaguar XE er imidlertid en helt ny bil fra bunnen av og ingen kan beskylde den for å ha et design som skuler til fortiden. Enkelte Jaguar-purister kan nok heller mene at den er hakket for moderne i designet, men man kan som kjent ikke tilfredsstille alle.

340 hestekrefter

Jaguar mener uansett alvor og konkurrentene skal kanskje passe seg, man vil nemlig tilby tre års fri service som en del av prisen og kombinert med en relativt lav innstegspris så vil nok XE kunne fremstå som et fristende alternativ.

XE vil også kunne kjøpes med en firesylindret 180 hesters diesel, to firesylindrede bensinmotorer med turbo på henholdsvis 200 og 240 hestekrefter og en foreløpig toppmodell i form av en kompressorsmatet V6 på 340 hestekrefter.

Det er imidlertid all grunn til å tro at også XE, som de andre modellene i Jaguars portefølje, etter hvert vil få en verstingutgave; trolig med betegnelsen XE-R.

Prisene på modellene med de større motorene vil bli offentliggjort tettere opp mot lanseringen.

Les også

En attraksjon

Les også

Ny Jaguar på trappene

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Jaguar

Flere artikler

  1. Ny Jaguar på trappene

  2. En Jaguar for mellomklassen

  3. De største billegendene

  4. Nettsted: Jaguar kjører luksus inn i elbilkampen

  5. Ny toppmodell fra BMW