Ford med megainvestering i Kentucky

En ny utgave av Fords bestselger i USA gir nye arbeidsplasser ved anlegget i Louisville.

UTVIDER: Til høyre Joe Hinrich, sjef for Ford i USA, sammen med en ansatt på fabrikken i Louisville, Kentucky, hvor de nå investerer milliarder i forbindelse med en ny utgave av F-serie Super Duty.
  • Morten Abrahamsen
Publisert: Publisert:

Ford gjør en stor oppgradering på sitt anlegg i Kentucky i forbindelse med produksjonsstarten på deres nye F-Series Super Duty. Det vil si deres bestselgende bilmodell, det som i Norge vil være en liten lastebil. F-serien har vært USAs bestselgende bilmodell i over 30 år.

– Med introduksjonen av den helt nye Ford Super Duty, USAs bestselgende store pickup, regner vi med å fortsette vår vekst som den ledende produsenten av lastebiler. Gjennom denne investeringen, fortsetter vi å vise vårt engasjement overfor Kentucky og byen Louisville, sier Joe Hinrichs, Fords USA-sjef, i en pressemelding.

De satser 1,3 milliarder dollar, tilsvarende 11,3 milliarder kroner, på en ny karosserifabrikk, oppgraderinger og produksjonsredskaper for å bygge den nye modellen. Dette vil i tillegg generere 2000 nye arbeidsplasser. Totalt har de siden 2014 investert over 13 milliarder kroner i anlegget i Kentucky.

Mer bilstoff på E24 BIL

Ford begynte å produsere biler der i 1913. Dagens fabrikk ble åpnet i 1969, den har nær 4400 ansatte og dekker et område på 557.000 kvadratmeter.

Les også

Mustang er tilbake til Norge etter 45 år: Har det mest i trynet

Les også

– Bør selge mer enn Ford Focus

Les også

Ford størst på nyttekjøretøy i Europa

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Brann stanser produksjon på Ford-fabrikker

  2. Trump sier Ford snur: Drar ikke til Mexico

  3. Ford bygger fabrikker i Mexico

  4. Ford skal investere 87 milliarder kroner i elbiler

  5. Her åpner Merkel Hydros nye milliardsatsning