James May slutter i «Top Gear»

Briten utelukker at han gjør flere episoder av bilprogrammet, så lenge Jeremy Clarkson er ute.

SLUTT: James May tror ikke på Top Gear uten Jeremy Clarkson, og slutter i solidaritet med sin programleder-kollega.
Publisert: Publisert:

Det var i mars den populære «Top Gear»-programlederen Jeremy Clarkson ble suspendert fra BBC etter at han skal ha gått til angrep på en av programmets produsenter.

LES: Programlederen fikk feilaktig kreftdiagnose

Nå er det klart at James May følger sin programleder-kollega ut «Top Gear»-døren.

– Det må være tre av oss. Du kan ikke bare sette inn en «surrogat-Jeremy», og forvente at programmet fortsetter, sier May til The Guardian.

Comeback i fremtiden?

Tredjemann i den anerkjente programleder-trioen, Richard Hammond, har tidligere uttalt at han har vært lunken til å fortsette innspillingen av verdens mest sette TV-program.

May utelukker derimot ikke at trioen en dag vil returnere til TV-skjermen.

– I fremtiden når alt dette har blåst over, så vil det kanskje åpne seg en mulighet for at vi tre returnerer for å gjøre Top Gear, eller et annet bilprogram, sier May.

Han legger til at BBC står overfor en tilnærmet umulig oppgave å skulle erstatte Clarkson.

Programlederens motvillighet til å returnere til det populære programmet uten Jeremy Clarkson øker sannsynligheten for at bilprogrammet vil returnere i ny drakt neste år – med en helt nye programledere.

Derfor ble Clarkson sparket

Kontroversen skal ha startet med en matkrangel på et hotell i Nord-Yorkshire i mars, under innspillingen av Top Gear-programmet.

Ifølge Daily Mail krevde Clarkson å få biff, men fikk beskjed om at kokken hadde gått hjem for dagen. Tilbudene om suppe, ost og andre kalde retter falt ikke i smak.

Deretter skal han ha begynt å krangle med en produsent, havnet i håndgemeng og servert et slag. Clarkson nekter for å ha slått produsenten.

Dette er derimot ikke første gangen Jeremy Clarkson havner i medias søkelys for feil grunner. Han skal blant annet ha kommet med utallige provoserende bemerkninger mot homofile, yrkesgrupper, minoriter og andre folkeslag.

Les også

Jeremy Clarkson får sparken i BBC

Les også

Top Gear-show i Stavanger utsettes til senere i år

Les også

Clarksons angrep blir politisak

Publisert:
Gå til e24.no