Suksess i Vest og nedtur i Øst for Jaguar Land Rover

Nye modeller og vekst i Europa og Nord-Amerika utlikner store fall i andre regioner for Jaguar Land Rover.

KINESISKPRODUSERT: Land Rover startet produksjonen av Range Rover Evoque i Changshu i Kina for ett år siden. Etter det har bilmarkedet i landet falt som en stein.
Publisert: Publisert:

Jaguar Land Rover har solgt omtrent samme antall biler så langt i år som samme periode i fjor, melder de i en pressemelding. Dette til tross for lanseringen av to nye og viktige modeller i Jaguar XE og Land Rover Discovery Sport. Mye av årsaken er at markedene i flere regioner som til når har vært vekstøkonomier, har stoppet, og at de nye volummodellene ikke er lansert over alt ennå.

Tallet etter årets ni første måneder er 349.412 biler.

– Salget i Storbritannia, Europa og Nord-Amerika har vist imponerende vekst, og til tross for det utfordrende makro-økonomiske klimaet, særlig i Kina, har etterspørselen både for Jaguar og Land Rover vært sterk, sier Andy Goss, salgssjef i Jaguar Land Rover, i en pressemelding.

Mer bilstoff på E24 BIL

I tredje kvartal kan de melde om en nedgang på 32 prosent i Kina og 12 prosent i Russland, Midt-Østen og Nord-Afrika. Fallet her utliknes av en vekst på 34 prosent i Europa og 23 prosent i Nord-Amerika.

Eksplosjon

Jaguar kan vise til en god stigning, her er det XE, som ble introdusert i mai som drar opp tallet. Den er solgt i over 13.000 eksemplarer. Modellen lanseres nå i Kina og i USA i starten av 2016.

SUKSESS: Etter at Jaguar XE ble lansert i Europa i mai, har de levert 13.000 eksemplarer, og den erstattet ikke en eksisterende modell.

Mens XF har vært i en overgangsfase, da en helt ny modell lanseres i disse dager.

For Land Rover sin del har Discovery Sport kommet godt i gang, den selger 30 prosent mer enn Freelander-modellen den erstattet.

Les også

Jaguar med modelloffensiv

Land Rover produserer Range Rover Evoque og Discovery Sport i Kina. Da den voldsomme eksplosjonen i havnebyen Tianjin skjedde i midten av august, som tok livet av mer enn hundre mennesker og skadet flere hundre, hadde Land Rover 5800 biler stående der. Mange av disse bilene ble ødelagt, og de er ennå ikke ferdige med å kartlegge skadene. Dette vil bli en forsikringssak, som de antar vil bli inntektsført i andre kvartal i forretningsåret, konsernet starter regnskapsåret i april.

De mener utsiktene for 2016 er svært gode, med lansering av Land Rover Discovery Sport og Jaguar XE og XF i nye markeder. I tillegg kommer Jaguar med sin første SUV, F-Pace, i andre halvdel av 2016.

Les også

Fra katastrofe til suksess på to år

Les også

Bilsalget i Europa fortsetter å skyte fart

Les også

Jaguar Land Rover ekspanderer

Publisert:
Gå til e24.no