Nissan-sjef best betalt i Japan

Nissan er ikke den mest lønnsomme eller største bilprodusenten i Japan, men gir sin sjef høyest lønn.

HØYT GASJERT: Nissan-sjef Carlos Ghosn har en solid lønn.
Publisert: Publisert:

Konsernsjef Carlos Ghosn i Nissan skal ha hatt en lønning på mer enn 60 millioner kroner i fjor, noe som gjør han til den høyest betalte lederen i Japan, ifølge Bloomberg.

Han fikk 60 millioner kroner i lønn i regnskapsåret som endte 31. mars, en økning på 0,7 prosent i fra året før. Inkludert aksjeutbytte er totalen enda høyere enn det. Dette kom frem på et aksjonærmøte tirsdag.

Brasilianskfødte Ghosn er en av få utenlandske ledere i Japan.

- Jeg skjønner at dette kan være et følsomt tema. Men det at vi er i Japan, skal ikke være noe handikap. Vi trenger de beste hjernene og de beste talentene, sa Ghosn.

Han er også konsernsjef i Renault - de to bilmerkene er i allianse -, og Ghosn har vært høyest betalt i Japan i tre av fire år siden 2010.

Toyotas president, Akio Toyoda, tjente under en fjerdepart, han skal ha fått 14 millioner kroner, mens sjefen for Honda, Takanobu Ito, hadde 8,6 millioner i lønn.

Lavere overskudd

Samtidig tjente Toyota fem ganger så mye som Nissan. Nissan skal ha hatt den laveste økningen av overskudd av alle de japanske bilmerkene, bortsett fra Daihatsu.

Toyoda har på sin side langt større inntekter fra aksjeutbytte, slik at forskjellen mellom han og Ghosn totalt ikke er så stor.

Mer bilstoff på E24 BIL

Lønningene er likevel et godt stykke unna lederne for de europeiske og amerikanske bilprodusentene.

Ifølge Bloomberg tjener konsernsjefen i Ford, Alan Mulally 141 millioner kroner, mens General Motors' sjef Mary Barra skal ha en årslønn på 88 millioner.

I Europa tjente Martin Winterkorn, konsernsjef i Volkswagen, 122 millioner kroner og Daimlers Dieter Zetsche 69 millioner kroner.

Les også:

VW-sjefens rekordlønnMå kalle tilbake nesten tre millioner bilerNissan bykser frem i Asia

Publisert: