Google inngår bilsamarbeid med Fiat Chrysler

Googles morselskap Alphabet har inngått samarbeid med Fiat Chrysler for å bygge selvkjørende biler.

En Lexus-modell utstyrt med Googles programvare.

Foto: Staff Reuters
Publisert:

Det er første gang at Google innleder samarbeid med en bilprodusent. Fiat Chrysler er verdens sjuende bilkonsern og skal bistå Google med å utvide flåten av selvkjørende biler med 100 nye kjøretøy. Bilene av typen Chrysler Pacifica Hybrid, en blanding av minibuss og forvokst stasjonsvogn, skal være på veien innen utgangen av året.

– Fiat Chrysler skal utvikle bilene slik at det blir enkelt for oss å installere vårt selvstyrende system i dem, blant annet datamaskinene som inneholder programvaren og sensorene som gjør at programvaren kan tolke det som skjer rundt kjøretøyet, heter det i en uttalelse fra Google.

Ved å ta i bruk større kjøretøy enn dem som Google til nå har brukt, får utviklerne også sjansen til å utforske mulighetene det gir, siden dette er en type kjøretøy som gjerne har skyvedører og som kan brukes til å frakte flere passasjerer enn en vanlig bil.

Google startet uttesting av selvkjørende biler i 2009, da ved å utstyre Toyota Prius-modeller med selskapets teknologi. I dag har Google rundt 70 selvkjørende biler, blant dem Lexus og en selvutviklet modell som ble vist fram i 2014.

Les også

To norske byer er blant Europas dyreste

Les også

Nå har danskene satt verdensrekord med negative renter

Les også

«Grandis-boom»: Økte salget med 24 prosent

Her kan du lese mer om