Ny toppmodell fra BMW

BMWs største sedan kommer i helt ny utgave til høsten. Dette er de første offisielle bildene av bilen.

STØRSTEMANN: 7-serien er BMWs største og mest luksuriøse modell.
Publisert: Publisert:

BMW lanserte sin 7-serie på slutten av syttitallet, til høsten er sjette generasjonen klar for salg. Den forrige ble introdusert i 2008, og følger dermed BMWs vanlige syklus på syv år mellom generasjonene.

Les også

Stem frem Årets feteste bil

– Med helt nye BMW 7-serie redefinerer BMW luksussegmentet på nytt på en moderne og progressiv måte. Nye 7-serie er den mest luksuriøse, mest komfortable og den beste bilen BMW noen gang har bygd i denne klassen, og vi ser frem til lanseringen i oktober 2015, sier Emmanuel Bret, administrerende direktør i BMW Group Norge, i en pressemelding.

Den skal inn i et segment som har vært definert av Mercedes-Benz S-klasse, i tillegg har den konkurrenter som Audi A8 og Jaguar XJ.

(Saken fortsetter under bildet)

LETTERE: Bilen blir lettere enn utgaven den erstatter.

Den nye 7-serien skal, ifølge BMW, ha en rekke verdensnyheter. Blant annet skal

kjøreassistentsystemene ha en ny versjon av iDrive-systemet, som får touch-display og hvor de viktigste funksjonene også skal kunne styres ved hjelp av håndbevegelser. Dette har de kalt BMW Gesture Control som fungerer via en 3D-sensor. På denne måten skal man kunne svare på telefonen, justere volumet på stereoanlegget, i tillegg skal man kunne programmere inn egne funksjoner.

Plug-in

Integrert i midtarmlenet har den en 7-tommers tablet-PC som kan tas av, den kan kontrollere komfort, infotainment og kommunikasjonsfunksjoner.

Bilen blir 130 kilo lettere enn forgjengeren, med et chassis som er laget av karbonforsterket plast kombinert med stål og aluminium.
Den blir blant annet bli levert som plugin hybrid i 740e, som har en firesylindret bensinmotor og en elektrisk motor, med en samlet effekt på 326 hestekrefter.

SKJERMER: Bilen skal ha et helt nytt iDrive-system, som blant annet skal kunne styres med håndbevegelser.

– Med nye BMW 740e introduserer BMW sin plug-in-teknologi i luksussegmentet. Dette blir en meget spennende modell i det norske markedet som vi forventer oss mye av når den kommer i 2016, sier Bret.

Mer bilstoff på E24 BIL

BMW 740e skal ha et kombinert drivstofforbruk på 0,21 liter per mil, og et kombinert elektrisk strømforbruk på 12,5 kWh per 100 kilometer. Den skal kunne kjøres rent elektrisk i hastigheter opp til 120 km/t og med en rekkevidde på opptil 40 kilometer.

Den vil i tillegg bli tilgjengelig med en ny V8-motor og flere sekssylindrede motorer.

Bilen lanseres i Norge 24. oktober 2015. Prisene skal være klare i september.

Publisert: