Volvo fortsetter veksten

Har hittil i år solgt like mange biler i Kina som i hele 2013.

OPPTUR: Volvo fortsetter den gode trenden. Her er Zlatan Ibrahimović sammen med Volvos konsernsjef Håkan Samuelsson under bilutstillingen i Paris tidligere i høst.
  • Morten Abrahamsen
Publisert: Publisert:

Etter at salgsnedgangen snudde i fjor har Volvo fått fart i salget. I oktober økte de med nær 13 prosent på verdensbasis i forhold til samme måned i fjor.

Dette er nå den 16. måneden på rad med vekst for merket.

– Det er svært oppmuntrende å se at vi kan notere oss for vekst i våre topp fem markeder, noe som er et klart tegn på at vi tilbyr en sterk modellrekke, sier Alain Visser, visepresident i Volvo sin salgs- og markedsføringsavdeling, i en pressemelding.

Mer bilstoff på E24 BIL

Kina, som er deres største marked, hadde en økning på 36 prosent, med 6917 biler iforrige måned, og de har så langt i år solgt flere biler enn de gjorde der i hele fjor. Her er det S60L som selger mest, fulgt av XC60.

I Europa var økningen på 12 prosent, hvor særlig Storbritannia er den store driveren, der har de mer enn doblet salget siden i fjor.

Tredje størst i Norge

For USA er det en liten stigning, med 1,4 prosent, 3972 biler, i oktober. Dette gjør landet til merkets tredje største marked. Nest størst er deres andre hjemmemarked, Sverige. Der har de en markedsandel på 22 prosent, med 6609 biler.

I Norge klatret de i oktober opp på tredje plass, da de passerte BMW, med 8303 registrerte, nye, personbiler i 2014, ifølge tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken. For oktober var tallet 1039, og den mest populære modellen her til lands er V40.

Totalt for 2014 har de solgt 379.880 biler på verdensbasis, snaut 10 prosent mer enn samme periode i 2013.

– Jeg ser også frem til reaksjonene på det vil skal avduke på de kommende bilutstillingene i Los Angeles og Guangzhou, sier Visser.

Les også:

Ny Volvo for grusveierVolvo fortsetter veksten - venter rekordSkarsgård kaster klærne for Volvo



Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Aldri før har så mange kjøpt Volvo

  2. Volvo fortsetter veksten - venter rekord

  3. Tyske premiummerker med megavekst i 2014

  4. Derfor dropper Volvo Frankrike til neste år

  5. Europas bilsalg gir gass i tøffe økonomiske tider