Dieselskandalen

Porsche vil ikke lage flere dieselbiler

Utslippsjukset til morselskapet Volkswagen har ført til at Porsche nå har bestemt seg for å ikke levere flere dieselbiler. 

UT MED DIESEL: Porsche-sjef Oliver Blume sier i et intervju at bilprodusenten vil slutte å lage dieselbiler. Her med modellen 911 Carrera.
  • Erik Steinsbu Wasberg
Publisert: Publisert:

– Det vil ikke bli flere dieselbiler fra Porsche i fremtiden.

Det sier Oliver Blume, toppsjef i bilprodusenten, i et intervju med den tyske avisen Bild am Sonntag. Det gjør Porsche til den første i Tyskland til å fjerne dieselmodellene fra markedet.

– Vi har aldri utviklet og produsert dieselmotorer selv. Likevel har inntrykket av Porsche blitt skadet. «Dieselkrisen» har skapt mye trøbbel for oss, sier han til avisen.

Les også

Dette mener forskerne at kan redde dieselbilen

Ifølge Deutsche Welle har alle Porsche-modellene motorer fra Audi, som også eies av Volkswagen.

Den tyske næringslivsavisen Handelsblatt skriver at kun 14 prosent av Porsche-modellene kjører på diesel, noe som er betydelig lavere enn hos konkurrentene.

Nå er planen til Porsche å satse på helelektriske biler, hybrider og bensinbiler. Blume forklarer i intervjuet at bensinbiler er bedre til «sportskjøring», og mener diesel er ment for «en annen kjøreopplevelse».

Les også: Hver fjerde nye elbil i Europa ble solgt i Norge

Manipulerte

Morselskapet Volkswagen har blitt dømt til å betale store bøter etter omfattende utslippsjuks. Selskapet har solgt millioner av dieselbiler på verdensbasis med programvare som jukser med utslippsdata.

Tyske myndigheter har gjennom tester funnet uregelmessigheter ved utslipp fra 16 ulike bilmerker. Det er avdekket at en rekke andre bilprodusenter har brukt samme programvare, ifølge NTB.

Oliver Blume ble innsatt som toppsjef rett etter skandalen, da daværende Porsche-sjef Matthias Müller ble ansatt som administrerende direktør for Volkswagen-konsernet for å rydde opp etter avsløringene.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Dieselskandalen
  2. Volkswagen

Flere artikler

  1. Opel kan bli bedt om å kalle tilbake 100.000 biler

  2. Tar ut bedrageritiltale mot tidligere Audi-sjef

  3. Audi ilagt milliardbot etter utslippsskandalen

  4. Volkswagen krever erstatning fra tidligere toppsjefer

  5. Tiltale mot tidligere Volkswagen-sjef frafalt