Tesla bare timer unna å nå produksjonsmålet

Tesla var bare timer unna å nå produksjonsmålet på 5.000 biler den siste uken i andre kvartal.

«FOLKE-TESLAEN»: Elon Musks Tesla skulle produsere 5.000 Model 3 i uken innen utgangen av andre kvartal. Det klarte selskapet nesten.
Publisert: Publisert:

Bil nummer 5.000 skal ha rullet av samlebåndet søndag morgen, bare timer etter midnattsmålet satt av Tesla-sjefen Elon Musk selv, opplyser kilder til Reuters.

Målet var å klare å produsere 5.000 biler i uken før utgangen av andre kvartal for å demonstrere at Tesla er i stand til å masseprodusere Model 3.

Tesla har i lang tid slitt med flaskehalser og annet trøbbel i produksjonen av Model 3, som er den billigste varianten til elbilprodusenten og ofte er blitt kalt «Folke-Teslaen».

Les også: På innsiden av Tesla-fabrikken (for abonnenter)

Da slutten av kvartalet nærmet seg, samlet Musk sammen arbeidere, bygget et nytt samlebånd i et svært telt utenfor hovedfabrikken og flagget forventninger til publikum om at målet kunne nås, blant annet på Twitter.

– Det har vært ganske hektisk, sa en av arbeiderne på fabrikken, og beskrev situasjonen som en typisk «alle mann på dekk».

Les også

Volkswagen-topp om elbilsatsingen: Slutter ikke å lage «vanlig» Golf i overskuelig fremtid

Batteriutfordring

Å lykkes med Model 3-produksjonen er spådd å være helt avgjørende for Tesla.

Noe av utfordringen har dreid seg om tilgangen på batterier.

Tidligere denne uttalte batterileverandøren Panasonic at grunnet den høye Tesla-produksjonen, som har vært varslet siden 2017, greier de ikke å levere nok batterier.

– Det har vært en betydelig forbedring i produksjonsutstyret, og vi har nå innimellom problemer med å levere nok batterier, sa Yoshio Ito, sjef for bildelene av Panasonics batterivirksomhet, under selskapets generalforsamling.

Panasonic lager nå batterier for elektriske biler både ved selskapets fabrikker i Japan, og i Gigafactory i Nevada, som er bygget sammen med Tesla.

Les også

Tesla-milepæl gir Panasonic-problemer

Les også

Musk i mail til ansatte: Vi er blitt sabotert

Les også

Analytiker ser 80 prosent oppside i Tesla

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om