Stavrum og Bleness vil ta over etter Kokkvold

NHO-topp og Hamar Arbeiderbladets sjefredaktør blant de nye søkerne på listen.

GIR SEG: Flere har vist sin interesser for å ta over når generalsekretær i Norsk Presseforbund, Per Edgar Kokkvold, går av med pensjon.
Publisert: Publisert:

NHOs kommunikasjonsdirektør Kjersti Løken Stavrum og Hamar Arbeiderblads sjefredaktør Carsten Bleness er blant de nye søkerne til stillingen som generalsekretær i Norsk Presseforbund etter Per Edgar Kokkvold.

Etter det Journalisten forstår kan en ansettelse skje allerede denne uken.

Opprinnelig gikk fristen ut i begynnelsen av mars. Da var det fire søkere på lista, deriblant ansvarlig redaktør Geir Arne Bore i Drammens Tidende og VG-journalist Alf Bjarne Johnsen.

Presseforbundet utsatte søknadsfristen, og styreleder Arne Blix sa at årsaken var at noen hadde meldt interesse for stillingen etter fristen.

– Vi har ikke hatt tid til å vurdere dem. Styret ønsket å gi også disse muligheten til å bli vurdert, og derfor utsatte vi søknadsfristen til 8. april, sa Blix til Journalisten i mars.

I tillegg til de fire ovennevnte, har disse fire søkt stillingen: Karen Elbjørg Toven (tidligere politisk reporter i NTB og informasjonssjef i Akademikerne), Hans Hjellemo (journalist fra NRK og Dagens Næringsliv), Thorbjørn Johan Gaarder (direktør i Fagpressen) og Parwana Akhtari (ingen redaksjonell erfaring).

Ansettelsesutvalget består av Arne Blix, Randi Øgrey og Thomas Spence.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om