- Nordmenn vet ikke hva apps er

Over 70 prosent av befolkningen over 18 år vet ikke hva apps er eller betyr.

TAR AV: Ikke alle nordmenn ved hva apps er for noe.

Tommy H. Brakstad
  • Tommy H. Brakstad
Publisert:

Og bare 12 prosent har lastet ned apps på mobilen den siste måneden, viser en fersk undersøkelse. De unge er ivrige mens de eldre sliter.

- Allerede som 40-åringer blir mange som innvandrere som må lære seg et nytt språk, sier markedsdirektør Jarle Alvær i Chess til E24.

Klikk her for å følge E24 på Facebook

Den landsdekkene undersøkelsen er utført av Infact for mobilselskapet Chess, og viser at nordmenn fremdeles er i startgropen når det gjelder bruk av apps på mobilen.

- Vi ser at det norske folk fremdeles har liten kjennskap og erfaring med apps på mobilen, men vi tror at det vil endre seg kraftig de neste årene sier markedsdirektør Jarle Alvær i Chess.

Yngste flittigst

Som med mange andre nye teknologier, er det de yngre aldersgruppene som har størst kjennskap til, og først tar i bruk apps. Aldersgruppen 18-24 år er de hyppigste brukerne av apps, viser undersøkelsen.

- Ikke overraskende er det de yngste voksne som er de flittigste brukerne av apps. Denne aldersgruppen har en fortrolighet med og et naturlig forhold til teknologi som de eldre gruppene ikke har, mener Alvær.

Menn regjerer

Undersøkelsen viser videre at nesten dobbelt så mange menn som kvinner bruker apps.

- Det er veldig typisk at menn er mer opptatt av å være oppdatert på teknologifronten og å utvide mulighetene mobilen gir, enn hva kvinner er. De mulighetene apps på mobilen gir, bør likevel kunne appellere like mye til kvinner som til menn. Kjønnsforskjellene vil helt sikkert utjevne seg, sier Alvær.

Les også:

Les flere medienyheter på E24 Media

Publisert:

Flere artikler

  1. Nordlendinger frykter mobilbruk i fly

  2. Husmødre foretrekker Nokia

  3. Deler en halv million bilder på Facebook daglig

  4. Chess ansetter egen digitalsjef

  5. Fire av fem nordmenn bruker sosiale medier