Full gass for bilsalget

November ble en knallmåned for norske bilforhandlere. Salget er opp nesten 40 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Rolf Øhman, Aftenposten
  • Øyvind Henriksen
Publisert:,

Totalt ble det registrert 9.600 nye personbiler i november, viser nye salgsstatistikk fra Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV).

Totalt ble det solgte 2.648 flere personbiler i november i år enn i samme periode i 2008, noe som tilsvarer en økning på 38,1 prosent.

Ser man på gjennomsnittssalget for de ti siste årene, er salget i november i år 13,8 prosent over det normale.

Golf leder an

Volkswagen Golf var også den mest populære modellen blant bilkjøperne. Totalt ble det solgt 567 eksemplarer av den modellen, noe som tilsvarer en markedsandel på 5,9 prosent. Volkswagen Golf leder så langt - med god margin – kampen om å bli årets mest solgte bilmodell. Så langt i år er det registrert 4.947 nye golfer, noe som gir en markedsandel på 5,6 prosent.

På andreplass på listen, over salget så langt i år, finner vi fortsatt Toyota Avensis. Den japanske modellen ble i november slått både av Volvo V70, Ford Mondeo og Volkswagen Tiguan, men ligger an til å bli årets nest mest solgte bil.

Toyota ligger for øvrig an til å ta tilbake tittelen som mest solgte merke. Toyota har så langt i år solgt 13.488 personbiler, mens Volkswagen har et salg på 12.696 personbier.

Bra måned for Volvo

Volvo fikk en god novembermåned med et svært godt salg av V70. Totalt ble det solgt 538 eksemplarer av stasjonsvognen.

Det gode salget av V70 sikret Volvo fjerdeplassen på listen over de mest solgte merkene i november.

Flere bruktbiler

Statistikken fra OFV viser at importen av bruktbiler er stabil sammenlignet med oktober, men ligger høyt over tallene for november 2008. Det ble importert 2.442 bruktbiler i november. Dette er over dobbelt så mange som i november 2008.

Les flere nyheter på E24.no

Flere artikler

  1. Monstertrøkk: E24 har prøvekjørt BMW X6 M

  2. Vil bygge norsk Formel 1-bane

  3. Rekord for kjærlighetsbøndene

  4. Annonsørinnhold

  5. Svenskene dropper Saab

  6. Mobilbruk og kreft