Arbeidshest er Norges nest mest solgte bil

Ser man på totalsalget av biler i 2012 i Norge er det ett merke som er totalt dominerende.

STORSELGER: Volkswagen Caddy selger mer enn alle andre biler i Norge, bortsett fra Volkswagen Golf
Publisert: Publisert:

Av de seks mest solgte bilmodellene i Norge i fjor, er fem fra Volkswagen, ifølge tall fra Opplysningsrådet for veitrafikken.

- Det er veldig gøy å jobbe med Volkswagen om dagen, sier Benthe Saga, informasjonssjef i Volkswagen nyttekjøretøy hos importøren Harald A. Møller, til E24.

Volkswagen Golf er fortsatt mest populær med 6313 registrerte nybiler, det til tross for at det kom en helt ny modell i høst.

Ford kiler seg inn

Andreplassen er kanskje mer overraskende. For det er Volkswagen Caddy. Slår man sammen modellens salg på grønne og hvite skilt, henholdsvis 5270 og 251, ble det solgt 5521 Caddy i 2012.

Som om ikke det var nok er Volkswagen Transporter/Caravelle på tredjeplass. Her var det 3823 som ble registrert som varebil og 559 som personbil, tilsammen 4382.

På fjerde finner man den første som ikke er fra dette konsernet, Ford Focus. Så følger Passat og Tiguan, som er fra Volkswagen.

I nyttekjøretøysektoren er Volkswagen veldig sterke, med en markedsandel på 35,1 prosent.

Hiace forsvant

VELDIG FORNØYD: Benthe Saga, informasjonssjef Volkswagen nyttekjøretøy, kan se tilbake på et rekordår.

- Spesialiseringen på nyttekjøretøy har gitt avkastning. Dette har vi jobbet med i mange år, og åpner i månedskiftet januar februar vårt sjette nyttekjøretøysenter, sier Saga.

Les også: Store summer i spill når Toyota Hiace forsvinner

I denne sektoren oppsto det i 2012 et tomrom etter at storselgeren i flere tiår, Toyota Hiace, gikk over i historien uten noen etterfølger.

- Vi føler at vi tok store deler av dette, ikke bare med Transporter, men også med Caddy. Nedgangen til Toyota er omtrent lik oppgangen vår.

«All time high»

Saga sier at de har vunnet flere store anbud, hvor Toyota tidligere ville vært konkurrenter med Hiace.

- Dette året har vært «all time high» for Volkswagen nyttekjøretøy. Listen er jo veldig hyggelig, jeg har vært med i 17 år og det har aldri vært så bra som dette.

Mer bilstoff på E24 BIL

Hun tror de klarer å holde seg på samme nivå neste år. De forventer et noe mindre marked, på 31.000 nyttekjøretøy, mot 31.850 i år, med en markedsandel på 34 prosent.

Noe som er litt spesielt er at det i 2011 ble registrert totalt 31.723 Volkswagen, som er nøyaktig det samme som i 2012.

Totalmarkedet for biler i Norge gikk på samme tid ned 1,9 prosent, til 176.909.

Les også:

Tungvektere melder seg på i elbilmarkedet

Toyota tilbake på den globale salgstoppen

VW satser enorme summer

Publisert:
Gå til e24.no