Sharif avviser konkursryktene: Starter nytt dekksenter

Tommy Sharif ombestemmer seg i intervju med E24: Nå skal han likevel drive dekkutsalg i Norge.

VIL IKKE GI SEG: Tommy Sharif tror resten av den norske dekkbransjen hadde gledet seg til han stenger ned dekksenteret til fra 1. august, men er nå så sint på dem at han starter et nytt så de ikke skal bli kvitt han.

Espen Rasmussen
Publisert:,

Tirsdag skriver Dagens Næringsliv at flere av Tommy Sharifs leverandører sliter med å få betalt, og at flere av dem mener at beslutningen om å legge ned dekksenteret på Skedsmokorset og satse på nettbutikk kan skyldes at han uansett er i ferd med å gå konkurs.

Oppslaget får «dekkongen» til å anklage resten av dekkbransjen for å drive med en koordinert svertekampanje, og slår knallhardt tilbake.

- Denne saken gir meg lyst til å gi resten av dekkbransjen et takk for sist. Her og nå, mens jeg snakker med deg, bestemmer jeg meg for at jeg skal starte et nytt utsalgssted for dekk og felger, sier han til E24.

- Konkurrentene kan bare glemme å bli kvitt meg etter dette.

LES OGSÅ: Frykter konkurs for Sharif

Skulle stenge

I våres annonserte Sharif at han ville stenge dekkutsalget på Skedsmokorset fra 1. august i år og heller satse på å selge dekk via nettbutikk.

- Dekkbransjen har vært glade for at jeg bare ville satse på nett, for da vil de kunne øke marginene i utsalgene sine. Jeg skal fortsatt erobre det europeiske dekkmarkedet med nettbutikken, men nå skal jeg altså i tillegg drive et eget utsalg, sier han til E24.

Tidligere har han oppgitt marginskvis som hovedgrunnen til at han fra 1. august i år legger ned det gigantiske dekksenteret han har bygget på Skedsmokorset utenfor Oslo, som har gått med millionunderskudd de siste årene.

- Min eneste målsetning med det nye utsalgsstedet er å selge så billig som mulig, så om jeg ikke tjener penger på det er det helt greit, sier Sharif nå.

LES OGSÅ: Sharif skifter dekk-strategi

Svertekampanje

Sharif mener opphavet til anklagene i DNs artikkel er en langvarig konflikt mellom han og mange av de andre aktørene i den norske dekkbransjen.

- Mange av de som uttaler seg, har jeg vært kunde hos, men nå har jeg blitt en konkurrent, sier han, og mener de bruker nedleggelsen av dekksenteret på Skedsmokorset som en unnskyldning til å angripe han.

- Jeg prøver å være flere skritt foran resten av dekkbransjen, men nå prøver de å bruke det til å undergrave min troverdighet, sier han.

Flere dekk enn fisk

Sharif, som for tiden ferierer i Lofoten, avviser at han har problemer med å få levert varer fra sine leverandører.

- Jeg har tilgang på flere dekk og felger enn det er fisk i havet i Lofoten.

- Om det hadde vært noe hold i at jeg har problemer med å skaffe dekk eller felger hadde jeg ikke startet nettbutikk i Norge og Sverige med ambisjoner om å utvide til 12 europeiske land.

E24 har onsdag vært i kontakt med flere av aktørene i dekkbransjen som kritiserer Tommy Sharif i DN, men ingen ønsker å gi noen ytterligere kommentarer til saken.