Tidenes raskeste Jaguar-kabriolet

Jaguar tar av taket på sin råeste bil.

TOPPMODELL: Jaguar XKR-S har merkets største motor, på 550 hestekrefter.
Publisert: Publisert:

Når Jaguar nå skreller av taket på toppmodellen XKR-S blir det den raskeste åpne GT-bilen de noensinne har produsert. Med en toppfart på 300 kilometer i timen og en null til hundre tid på 4,4 sekunder.

- Det er ikke noe mer frigjørende livet enn å være bak rattet i en åpen Jaguar, og den nye XKR-S kabriolet tar Jaguar GT-opplevelsen til nye høyder, sier Adrian Hallmark, direktør i Jaguar, i en pressemelding.

Aluminium

Under panseret finner man den samme V8en på fem liter som i de andre XK-modellene. Her har de tatt ut 550 hestekrefter ved hjelp av en kompressor, og den har et dreiemoment på 680 newtonmeter.

Det er 40 mer enn XKS, mens den vanlige XK har 385 hester.

Test av Jaguar XK 5.0 V8 Portfolio Coupe

LEKKER: Jaguar XKR-S kabriolet ble vist første gang på et kjendisarrangement i forkant av Los Angeles Auto Show. Her med skuespilleren Mila Kunis.

XKR-S er, som de andre i serien, bygd i aluminium og skal være den stiveste i sin klasse. Den har fått nye fjæringer og med «Performance Active» eksossystem er lyden helt spesiell.

De justerbare demperne er og justert for de ekstra kreftene. I det ytre har modellen fått nye luftinntak foran og på sidene, samtidig er bilen senket 10 millimeter.

Heftig pris

Bak har den en karbonvinge som skal sørge for best mulig veigrep i høye hastigheter.

Taket heves eller senkes på 18 sekunder.

- Fordi XKen ble designet som en kabriolet har den fantastisk strukturell styrke. Det gjorde at vi kunne gi bilen XKR-S coupé-versjonen sin sportsfjæring for å skape en kabriolet uten kompromisser, sier Mike Cross, sjefingeniør i Jaguar.

Den koster 2.469.900 kroner i Norge, noe som er 70.000 mer enn tilsvarende coupé.

Jaguars presentasjon av bilen på film:

Les også

Publisert:
Gå til e24.no