Lundteigen vil vite om Listhaug har jobbet for Rema

For en uke siden jobbet landbruksminister Sylvi Listhaug for PR-byrået First House. Men hun vil ikke svare på hvilke matkjeder som var blant hennes kunder.

TIDLIGERE FIRST HOUSE ANSATT: Landbruksminister Sylvi Listhaug (frp).
Publisert: Publisert:

Nå krever Per Olaf Lundteigen (Sp) at Stortinget får innsyn, skriver Dagsavisen.

Da Listhaug (Frp) ble landbruksminister var det første gang noen har gått rett fra en toppstilling i PR-bransjen til Kongens bord.

LES OGSÅ: SV vil ha åpenhet om kundelister

Listhaug har gitt departementsråd Leif Forsell en liste over hvem hun har hatt som kunder i First House. Nå vil flere se denne listen. En av dem er Per Olaf Lundteigen (Sp), som sitter i kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget.

VIL HA SVAR: Senterpartiets Per Olaf Lundteigen er kritisk til politikere som hopper fra PR-jobber til folkevalgte stillinger.

Han mener Listhaugs overgang fra PR til politikk er et særtilfelle som gjør at Stortinget bør få innsyn i hvem hun har jobbet for.

- At Listhaug går direkte fra PR-byrået til embetet som statsråd gir oss en ny alvorlig realitet å forholde oss til. Muligheten for å få åpenhet om listene vil jeg drøfte med mine rådgivere, og det er en problemstilling jeg ønsker å ta ved første anledning med kontrollkomiteen, sier Lundteigen til Dagsavisen.

Landbruksminister Sylvi Listhaug vil ikke svare på om hun har hatt noen av dagligvareaktørene som kunder i First House.

- Jeg kommer ikke til å kommentere min kundeliste. Jeg har levert listen til departementsråden, og kommer til å løpende vurdere min eventuelle inhabilitet, sier hun.

LES OGSÅ:

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om