Verdien på Apple og Amazon har stupt med 360 milliarder

Til tross for et par knallgode uker på børsen i USA, har markedsverdien til flere av de største teknologigigantene stupt siden nyttår.

TAPER VERDI: Applesjef Tim Cook mente at iPad Air ville skape aksjejubel for selskapet, nå viser det seg imidlertid at selskapet har falt i verdi siden starten på året.
Publisert: Publisert:

Apple og Amazon er selskapene som faller mest med en nedgang på hele 60 milliarder dollar, eller 360 milliarder norske kroner tilsammen, skriver Marketwatch.

Apples markedsverdi har sunket med 28 milliarder dollar, noe som tilsvarer seks prosent av selskapets totale verdi, skriver Marketwatch.

Også Netflix, som leverte knallgode resultater mandag har sunket i verdi siden begynnelsen av 2014 med 1,5 milliarder dollar.

Facebook mot strømmen

Mens mange av teknologiselskapene har sunket i verdi har Facebook økt sin markedsverdi med 15 milliarder dollar, eller 90 milliarder kroner. Dette tilsvarer rundt 11 prosent av selskapets totale verdi, skriver Marketwatch.

- Utviklingen vi ser nå kan tyde på at det er en boble i teknologimarkedet. Det er lett å se at det er en overoppheting i markedet når investorene flykter fra flere godt kjente aksjer, sier analytiker Michael Pachter i Wedbush til Marketwatch.

Feilslått

I fjor høst lanserte Apple smarttelefonene 5S og 5C.

Planen var at fingeravtrykksensor og en billigere versjon av telefonen skulle åpne det asiatiske markedet for selskapet. Storsalget på det asiatiske markedet uteble imidlertid for teknologigiganten, og flere analytikere har ment at satsingen var feilslått.

I tillegg har selskapet lenge slitt med å ta markedsandeler fra konkurrenten Samsung, som fortsatt er størst i Asia og Europa.

Mandag steg Apples aksjer med 0,03 prosent, og var dermed det teknologiselskapet med vekst som steg minst.

Apple skal som Facebook legge fram nytt kvartalsresultat i morgen, mens Amazon og Microsoft kommer med sine resultatrapporter på torsdag.

Les også:

Tyrkias statsminister krever 140.000 fra sosiale medier- Apple vil lage «phablet»Nå skal Facebook bli banken din ogsåGoogle kjøper drone-selskap

Publisert: