Bitcoin-nettsted hacket – 600 millioner på avveie

I overkant av 4.700 bitcoins skal være på avveie etter et dataangrep mot bitcoin-nettstedet NiceHash. 

HACKET: Bitcoin-miningnettstedet NiceHach har blitt hacket. Selskapet bekrefter at 4.700 bitcoin er på avveie.
  • Martin Hagh Høgseth
Publisert:

NiceHash har tatt ned nettsiden sin, og bekrefter i en uttalelse at den har blitt utsatt for dataangrep.

– Vårt betalingssystem har blitt kompromittert og innholdet i NiceHash' bitcoinlommebok har blitt stjålet. Vi arbeider med å finne ut av det nøyaktige antallet bitcoin som er tatt, skriver selskapet.

Så mye som 4.700 bitcoin, verdt 72 millioner dollar eller i underkant av 600 millioner kroner, skal ha forsvunnet fra brukernes kontoer.

NiceHash er en markedsplass for kjøp og salg av datakraft til «mining». Man kan generere nye bitcoins ved å utføre såkalt «mining», gruveutvinning, ved å stille datakraft tilgjengelig for nettverket. Selskapet bak er basert i Slovenia.

Les også

Kastet 7.500 bitcoins med et uhell – er i dag verdt 730 mill.

Angrepet skjedde omtrent samtidig som prisen for én bitcoin skjøt over 12.000 dollar natt til onsdag. Siden har den kravlet over 15.000 dollar for første gang.

NiceHash' markedsdirektør Andrej P. Škraba sier ifølge Reuters at nettstedet har blitt utsatt for et «profesjonelt angrep med sofistikert teknikk».

minE24 er Norges eneste app med kursutviklingen for verdens 100 største kryptovalutaer. Last ned appen i App Store eller Google Play for mobil og nettbrett.

Slik skjedde angrepet

Gjennom dagen onsdag gikk det en rekke rykter om at nettstedet var hacket. Det ble vist til grafer fra nettstedet Bitinfocharts, som er kjent for å vise hvilke beholdning bitcoin-kontoer har.

Ifølge nettstedet slo hackerne til klokken 3.30 natt til onsdag. Gjennom de neste to og en halv timene lykkes hackerne med å få flyttet 4.376 bitcoin fra NiceHash virtuelle lommebok.

I løpet av en periode på to og en halv time natt til onsdag hamstret hackerne inn Bitcoin før de senere flyttet dem.

Bare ti minutter etter den siste transaksjonen inn til hackernes lommebok, flyttet de igjen alt videre til en annen konto klokken 6.17. I timene som fulgte fortsatte hackerne å hente inn mer bitcoin til konten. Totalt står det i skrivende stund 4.736 bitcoin på den nevnte kontoen.

På denne kontoen satte bitcoin-hackerne inn den totale fangsten klokken 06.17.12 natt til onsdag.

Bekrefter antallet

Škraba bekreftet til Reuters torsdag at 4.700 bitcoin var forsvunnet fra brukernes kontoer, og bekreftet at selskapet nå arbeider sammen med lokale myndigheter i saken.

Škraba ønsket ikke kommentere saken ytterligere, men det er ventet at selskapet kommer med mer informasjon i løpet av torsdag ettermiddag.

Også tidligere har mennesker verden over tapt millioner på slike nettsider. I november forsvant millioner av dollar av bitcoin-utfordreren ethereum fra ethereum-lommeboken Parity. Det hele skjedde etter en menneskelig feil som førte til at all ether ble gjort utilgjengelig for evig tid.

Les også

Klimakommentator: Om halvannet år kan bitcoin bruke like mye strøm som hele USA

Les også

Kastet 7.500 bitcoins med et uhell – er i dag verdt 730 mill.

Les også

Hevder 258 millioner i kryptovaluta er stjålet

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Bitcoin

Flere artikler

  1. Twitter utsatt for «koordinert angrep»: Fikk tilgang til kontoene til politikere og mediemoguler

  2. Kjendis-hacker dømt til tre års fengsel etter bitcoinsvindel

  3. Twitter bekrefter at ansatte ble manipulert

  4. Krypto-brekk sender prisene på kryptovaluta rett ned

  5. Intersport-hackere på liste over de «farligste personene på nettet»