Walmart: Melding om litecoin-avtale var falsk

Først kom meldingen om en avtale som gjorde at kryptovalutaen fløy til værs. Pressemeldingen er ifølge det amerikanske selskapet falsk.

  • Sigrid Moe
Publisert:

En pressemelding distribuert av GlobeNewswire mandag refererte til en avtale om at Walmart-kunder skal kunne betale med kryptovalutaen litecoin.

Nå skriver flere amerikanske medier, blant annet Bloomberg og CNBC, at Walmart forteller at pressemeldingen er falsk. Og verdien av kryptovalutaen faller igjen.

Opp over 30 prosent

Pressemeldingen ble omtalt av mange av USAs største nyhetsmedier, og verdien av kryptovalutaen økte med over 30 prosent, men nå er det meste av oppgangen borte.

Ifølge Coinmarketcap ble litecoin på topp handlet for 231,11 dollar, mens den 50 minutter senere, like etter 16.30 norsk tid, ble handlet for 180,22 dollar.

Litecoin-skaperen Charlie Lee sier til Wall Street Journal at pressemeldingen ikke er knyttet til kryptovalutaen eller organisasjonen Litecoin Foundation.

Delte melding

Pressemeldingen ble også delt av litecoins twitter-konto, men senere slettet. Lee forklarer at dette skjedde fordi personen som styrer kontoen også ble lurt av pressemeldingen.

– Han trodde også den var ekte. Det var feil å dele den videre. Vi slettet den raskt, men skaden er gjort, sier Lee til avisen.

Den amerikanske dagligvaregiganten Walmart er også børsnotert, men nyheten om avtalen gjorde ikke store utslag for aksjen.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Litecoin
  2. Walmart
  3. Aksjelive

Flere artikler

  1. Britiske Paypal-brukere får handle kryptovaluta

  2. Bitcoin stupte – en tiendedel av verdien forsvant på én time

  3. Corona-frykt og shoppebrems bidro til bredt fall på Wall Street

  4. PSG vil betale Messi i kryptovaluta

  5. Verdens største kryptobørs kutter i Norge etter brev fra Finanstilsynet