Chicago vil bygge «flytog» med loop-teknologi

Og Elon Musk kan bli den som leverer den nye transportløsningen.

IN THE LOOP: Chicago-ordfører Rahm Emanuel.

Foto: Matt Marton AP
Publisert:


Denne uken ble det kjent at Elon Musks selskap The Boring Company vil konkurrere om å finansiere, bygge og drive en loop-forbindelse mellom O’Hare-flyplassen i Chicago og sentrum av byen.

Chicago-ordfører Rahm Emanuel har bedt om forslag fra forskjellige aktører for å utvikle, designe, utstyre, finansiere, drive og vedlikeholde et nytt transportsystem i en offentlig-privat samarbeid med byen.

Les også

Bloomberg: Tesla må flytte batteri-grenser med Musks lovnader

Skattebetalerne skal ikke bli belastet, lover ordføreren.

– Selv om ingen estimater for kostnad foreligger ennå, så er anbudsreglene slik at prosjektet utelukkende skal finansieres gjennom prosjektspesifikke inntektskilder, som billetter og reklamesalg, sier Emanuel i en melding.

Ingen hyperloop

Tesla-høvding og alt-mulig-innovatør Elon Musk har fått mye oppmerksomhet for sitt hyperloop-system. Her skal passasjerer etter planen transporteres i luftfrie rør med ekstremt lite friksjon, og farten skal dermed kunne komme opp i flere tusen kilometer i tiden.

Les også

Lovet megabatteri på 100 dager: Nå har Tesla levert

Musk opplyser at det ikke vil være et tilsvarende vakuumkomponent i forslaget han vil legge inn.

Å fjerne friksjon for å kunne aksellerere til slike hastigheter er unødvendig på såpass korte strekninger, forklarer han i en tweet. Dermed blir det kun snakk om et vanlig loop-forslag fra hans «kjedelige» selskap.