Apple innrømmer iPhone-feil: Telefoner skrur seg plutselig av

Har du opplevd at iPhonen din tar tidlig kvelden, selv om det er mye batteri igjen? Apple lover nå å fikse telefonene de mener er rammet.

SKRUR SEG UVENTET AV: Apple vedkjenner nåen feil som gjør at enkelte iPhone 6S-telefoner skrur seg av selv om det er mye batteri igjen.

Foto: Kiichiro Sato AP
  • Karl Wig
Publisert: Publisert:

Apple har rullet ut et gratis reparasjonsprogram for iPhone 6S-telefoner rammet av en feil som gjør at de uventet skrur seg av.

Dermed anerkjenner IT-giganten for første gang et problem som lenge har blitt hyppig diskutert i Apple-fora – dog ikke helt slik mange nok hadde håpet på.

I en melding på sine sider fremholder Apple at feilen forekommer på et «veldig lite antall» iPhone 6S-telefoner, nærmere bestemt serienummer-rekker produsert mellom september og oktober 2015. For disse telefonene tilbyr Apple gratis batteribytte.

Apple avslører ikke hvilke konkrete serienumre som omfattes av ordningen, men råder iPhone 6S-eiere som opplever problemet om å ta kontakt med Apples kundeservice eller et Apple-godkjent utsalgssted, som så vil sjekke om serienummeret kvalifiserer til gratis reparasjon.

Les også

Avis: Apple vurderer å flytte iPhone-produksjon til USA

Mener problemet er mye større

Samtidig advarer Apple om at telefoner som har synlige skader kan bli avvist, selv om de i utgangspunktet er blant serienumrene som dekkes av ordningen.

I det store Apple-forumet til Macrumors er det mange som uttrykker sin misnøye over det snevre omfanget Apple selv viser til. Flere hevder å oppleve problemet også med andre modeller, inkludert iPhone 6, som er forgjengeren til 6S.

Apple har ikke anerkjent et problem med noen av de eldre modellene, ei heller iPhone 7, som er den nyeste i rekken.

Les også

Apple lanserer bildebok til 2.500 kroner

Tar penger for «touch disease»

Apple har også nylig anerkjent «Touch Disease», et annet og mye omtalt problem hvor iPhone 6- og 6 Plus-brukere opplever at de berøringsfølsomme skjermene slutter å respondere.

Her har også Apple nå lansert et reparasjonsprogram, men får sterk kritikk for at de krever 149 dollar for å utføre skjermreparasjoner. Apple begrunner dette med at skjermfeilene kun skal melde seg på telefoner som allerede har blitt skadet av brukerne.

E24 omtalte fenomenet tilbake i august etter at tekno-nerdene i California-selskapet iFixit la ut en video hvor de hevdet å kunne dokumentere at problemet skyldtes en konstruksjonsfeil fra Apple.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Apple

Flere artikler

  1. Saksøker Apple etter iPhone-innrømmelse

  2. Apple betaler 4,6 milliarder i forlik om trege telefoner

  3. Apple bekrefter problemer med iPhone 8

  4. Apples og bransjens problem: «Peak smartphone»

  5. Apple etterforskes over trege telefoner