Tre Samsung-direktører dømt til fengsel for å ødelegge bevis

Kim Hong-Ji / X90173
  • Martin Hagh Høgseth
Publisert:

Totalt åtte ansatte i Samsung-konsernet er dømt for å ha ødelagt eller skjult bevis i forbindelse med anklager om regnskapsjuks på 3,9 milliarder dollar, skriver det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap.

Av disse er tre tidligere direktører i Samsung Electronics dømt til opp til to års fengsel.

Saken skal ha kommet i stand etter en razzia mot datterselskapet Samsung Biologics i mai. Her skal etterforskere ha avdekket en rekke elektroniske gjenstander, blant dem datamaskiner og dataservere under gulvet på et møterom.

Under rettshøringene i oktober skal aktor i saken ha sagt at de domfelte var med i «den største saken knyttet til ødeleggelse av beviser i Sør-Koreas historie», skriver Financial Times. Påtalemyndigheten ba om opp til fire års fengsel for de tiltalte.

Dommen omhandler kun å ødelegge eller skjule beviser, og er den første i saken i det større komplekset. Påtalemyndigheten etterforsker fortsatt anklagene om regnskapsjuks, skriver Yonhap.

Sørkoreanske finansmyndigheter har hevdet at Samsung Biologics blåste opp verdien av datterselskapet Samsung Bioepis med 3,9 milliarder dollar i 2015. Dette førte til at visestyreleder Lee Jae-Yong økte sin kontroll over Samsung Electronics, skriver Financial Times.

Domstolen: – Å ødelegge og skjule bevis er ingen lett forbrytelseHverken Samsung Biologics eller Samsung Electronics har kommentert saken

Her kan du lese mer om

  1. Samsung
  2. Sør-Korea
  3. Økonomisk kriminalitet
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Samsungs overskudd kraftig redusert

  2. Sør-Koreas første handelsunderskudd på åtte år

  3. Tolv års fengsel for Malaysias korrupsjonsdømte eksstatsminister

  4. Annonsørinnhold

  5. Retten om Røkke-historien til torpedo: «Helt uten troverdighet»

  6. SvD: Korrupsjonsgruppe gransker Ericsson