Tre Samsung-direktører dømt til fengsel for å ødelegge bevis

Kim Hong-Ji / X90173
  • Martin Hagh Høgseth
Publisert: Publisert:

Totalt åtte ansatte i Samsung-konsernet er dømt for å ha ødelagt eller skjult bevis i forbindelse med anklager om regnskapsjuks på 3,9 milliarder dollar, skriver det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap.

Av disse er tre tidligere direktører i Samsung Electronics dømt til opp til to års fengsel.

Saken skal ha kommet i stand etter en razzia mot datterselskapet Samsung Biologics i mai. Her skal etterforskere ha avdekket en rekke elektroniske gjenstander, blant dem datamaskiner og dataservere under gulvet på et møterom.

Under rettshøringene i oktober skal aktor i saken ha sagt at de domfelte var med i «den største saken knyttet til ødeleggelse av beviser i Sør-Koreas historie», skriver Financial Times. Påtalemyndigheten ba om opp til fire års fengsel for de tiltalte.

Dommen omhandler kun å ødelegge eller skjule beviser, og er den første i saken i det større komplekset. Påtalemyndigheten etterforsker fortsatt anklagene om regnskapsjuks, skriver Yonhap.

Sørkoreanske finansmyndigheter har hevdet at Samsung Biologics blåste opp verdien av datterselskapet Samsung Bioepis med 3,9 milliarder dollar i 2015. Dette førte til at visestyreleder Lee Jae-Yong økte sin kontroll over Samsung Electronics, skriver Financial Times.

Domstolen: – Å ødelegge og skjule bevis er ingen lett forbrytelseHverken Samsung Biologics eller Samsung Electronics har kommentert saken
Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Samsung
  2. Sør-Korea
  3. Økonomisk kriminalitet

Flere artikler

  1. Samsung-topp dømt til fengsel i korrupsjonsskandale

  2. Samsungs overskudd kraftig redusert

  3. Blandet i Asia etter kinesisk BNP og korrupsjonsdom

  4. Annonsørinnhold

  5. Tolv års fengsel for Malaysias korrupsjonsdømte eksstatsminister

  6. Brasiliansk politi med ransakelsesordre mot Seadrill-datter