Telekom

Mobilutfordreren Nortel fyller krigskassen med frisk kapital

Det ferske mobilselskapet Nortel har på få måneder kapret over 6.000 bedriftskunder. Nå spytter eierne, de ansatte og banken inn 40 nye millioner.

Administrerende direktør Christian Pritchard i mobilselskapet Nortel. Arkivbilde.
 • Marius Lorentzen
Publisert: Publisert:

– Jeg er ydmyk og stolt over tilliten vi har fått fra investorene, og jeg er glad for at vi har eiere som forstår at man må investere i vekst, sier Christian Pritchard, gründer og daglig leder i mobilselskapet Nortel.

Etter oppstarten i fjor høst fyller det ferske mobilselskapet nå opp med snaue 40 millioner kroner i frisk kapital for å bygge virksomheten videre opp. Målet er å utfordre Telenor og Telia, som til sammen er totaldominerende i bedriftsmarkedet for mobil.

– Veksten har vært så sterk at vi henter kapital et halvt år før vi hadde planlagt. Det er
tydelig at mange ønsker alternativer til de to dominerende teleoperatørene i Norge, sier Pritchard.

Han og Nortel konkurrerer i et svært tøft marked, der Telia i det siste har klart å kapre en del store offentlige kontrakter fra Telenor, samtidig som også Ice og andre aktører også utfordrer.

De 40 millionene kommer fra et nytt banklån og en emisjon, der ansatte og eksisterende aksjonærer bidrar med mer penger. Blant dem som bidrar er aksjonær og tidligere Aker-sjef Leif-Arne Langøy og styreleder i Nortel, Arild Hustad.

Selve emisjonen er på drøye 30 millioner kroner, mens resten kommer fra et banklån. Pritchard forteller at det er Sparebank 1 SMN som stiller med lån og at det har vært selskapets bankforbindelse hele veien.

Nortel hentet i fjor inn 20 millioner kroner i egenkapital og rundt 5 millioner i banklån for å komme i gang. Med totalt 60 millioner mener Pritchard at Nortel skal klare å vokse til en årlig omsetning på 350 millioner kroner, uten påfyll av mer penger utenfra.

– Denne kapitalen skal føre oss inn i svarte tall (overskudd, journ.anm.) slik at vi fremover kan finansiere vår egen vekst videre, sier Pritchard og fortsetter:

– Vi regner med at vi skal gå i pluss en gang i første halvår 2021. Vi ser at salgsapparatet vårt treffer godt i markedet.

Les også

BAKGRUNN: Mobilgründer i Ålesund starter nytt selskap: Vil bli først med «fri data» til bedrifter

Les også

Tidligere Link Mobility-sjef blir styreleder i Nortel

Etablerer seg i to nye byer i år

Pritchard bygget i sin tid opp Mobitalk som han i 2016 solgte til Phonero – som igjen ble kjøpt opp av Telia etter det.

I sitt nye mobilselskap har Pritchard blant annet fått med Telia Norges tidligere bedriftssjef, Kristian Renaas, og Arild Hustad, som både har vært sjef for Tele2 Norge og LinkMobility.

Nortel satser primært på små og mellomstore bedrifter med opp til 300 ansatte. Selskapet er i dag til stede i Ålesund, Oslo og Bergen, samt i Trondheim gjennom en partneravtale.

– Vi har planer om å utvide til to nye norske byer i år, forteller Pritchard.

Antallet ansatte har også økt kraftig, fra fire stykker under oppstarten i september til 60 stykker nå.

– Senest i dag begynte det to nye på kontoret vårt i Ålesund, sier Pritchard.

Nortel-sjefen var i desember ute og håpet på 2.000 bedriftskunder innen nyttår. Ved årsslutt sto de med rundt 3.000, men dette er nå doblet til over 6.000 kunder, forteller Pritchard.

Målet nå er å ha «minst 15.000 kunder» innen utgangen av året. Pritchard har tidligere uttalt til E24 at han regner med å trenge 15.000 til 20.000 kunder for å bli lønnsom – en prognose han fortsatt står ved.

– Hva er planene for i år?

– Vi kommer nok til å lansere noen nye ting. Vi har ansatt egne folk som jobber med produktutvikling og innovasjon, så det jobber vi iherdig med og vi skal følge opp det vi startet, sier Pritchard.

Nortel profilerte seg tidlig på «Grenseløs»-tilbudet om «fri data» i bedriftsmarkedet, som er et alternativ til de store datapakkene som konkurrentene Ice, Telenor og Telia tilbyr i markedet.

Les også

Telia ruller ut 5G i Trondheim 1. april

Les også

Norske smarthjem-gründere inngår storavtale med Elkjøp

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Telekom
 2. Telekom
 3. Nortel
 4. Mobitalk
 5. Ålesund
 6. Mobil
 7. Mobiler

Flere artikler

 1. Mobilselskapet Nortel har så vidt fylt ett år: Nå vil de på børs

 2. Olaf Tufte allierer seg med mobilutfordreren Nortel

 3. Nå er mobilselskapet Nortel børsnotert: Aksjen stiger kraftig

 4. Mobilselskapet Nortel endte første år med vekst og underskudd

 5. Ice har bygget nett og kapret privatkunder: – Nå er vi klare for å innta bedriftsmarkedet