WSJ: Amerikansk Tiktok-kjøp skrinlagt inntil videre

Forbudet mot Tiktok i USA har møtt motstand i rettssystemet. Nå har Biden-administrasjonen bedt om at saken utsettes.

Publisert: Publisert:

Planene om å tvinge Tiktok til å selge den amerikanske virksomheten til Oracle og Walmart har blitt skrinlagt inntil videre, opplyser kilder til Wall Street Journal.

Det var Trump-administrasjonen som forsøkte å tvinge Tiktok-eieren Bytedance å selge appens amerikanske virksomhet til de to aktørene, i det som ble omtalt som en sikkerhetsrisiko rundt kinesiske teknologiselskaper.

Den forrige administrasjonen forsøkte også å få appen forbudt, men retten stoppet dette. Sent onsdag kveld skal Biden-administrasjonen ha bedt om at ankebehandlingen av saken utsettes, ifølge rettsdokumenter skriver WSJ.

I dokumentene kommer det frem at justisdepartementet har begynt en gjennomgang av Trump-administrasjonens beslutninger, for å beslutte om det er en sikkerhetsrisiko som krever et forbud.

– På generelt grunnlag kan jeg si at vi gjør omfattende evalueringer av risikoen til amerikansk data, inkludert fra Tiktok, og vil adressere dem på en effektiv måte. Om vi har nyheter å komme med vil vi kunngjøre det, sa pressesjef Jen Psaki i Det hvite hus under onsdagens pressekonferanse.

Ifølge avisens kilder pågår det nå samtaler mellom amerikanske myndigheter og Bytedance. Disse skal dreie seg om datasikkerhet og muligheter for å forhindre at informasjon Tiktok samler fra amerikanske brukere skal kunne bli tilgjengelig for kinesiske myndigheter.

Donald Trump sa i september at han hadde «gitt avtalen min velsignelse». Ifølge den avgåtte presidenten ville avtalen tillate at appen fortsatt kan brukes i USA, og at det blir startet opp et nytt selskap med kontor i Texas.

Les på E24+

Tiktok har tatt verden med storm: Slik har selskapet gjort Trump bekymret

Publisert:
Gå til e24.no