President Biden

WSJ: Amerikansk Tiktok-kjøp skrinlagt inntil videre

Forbudet mot Tiktok i USA har møtt motstand i rettssystemet. Nå har Biden-administrasjonen bedt om at saken utsettes.

  • Martin Hagh Høgseth
Publisert: Publisert:

Planene om å tvinge Tiktok til å selge den amerikanske virksomheten til Oracle og Walmart har blitt skrinlagt inntil videre, opplyser kilder til Wall Street Journal.

Det var Trump-administrasjonen som forsøkte å tvinge Tiktok-eieren Bytedance å selge appens amerikanske virksomhet til de to aktørene, i det som ble omtalt som en sikkerhetsrisiko rundt kinesiske teknologiselskaper.

Den forrige administrasjonen forsøkte også å få appen forbudt, men retten stoppet dette. Sent onsdag kveld skal Biden-administrasjonen ha bedt om at ankebehandlingen av saken utsettes, ifølge rettsdokumenter skriver WSJ.

I dokumentene kommer det frem at justisdepartementet har begynt en gjennomgang av Trump-administrasjonens beslutninger, for å beslutte om det er en sikkerhetsrisiko som krever et forbud.

– På generelt grunnlag kan jeg si at vi gjør omfattende evalueringer av risikoen til amerikansk data, inkludert fra Tiktok, og vil adressere dem på en effektiv måte. Om vi har nyheter å komme med vil vi kunngjøre det, sa pressesjef Jen Psaki i Det hvite hus under onsdagens pressekonferanse.

Ifølge avisens kilder pågår det nå samtaler mellom amerikanske myndigheter og Bytedance. Disse skal dreie seg om datasikkerhet og muligheter for å forhindre at informasjon Tiktok samler fra amerikanske brukere skal kunne bli tilgjengelig for kinesiske myndigheter.

Donald Trump sa i september at han hadde «gitt avtalen min velsignelse». Ifølge den avgåtte presidenten ville avtalen tillate at appen fortsatt kan brukes i USA, og at det blir startet opp et nytt selskap med kontor i Texas.

Les på E24+

Tiktok har tatt verden med storm: Slik har selskapet gjort Trump bekymret

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. President Biden
  2. TikTok
  3. Bytedance
  4. Joe Biden

Flere artikler

  1. Nå slår Biden tilbake mot Trump

  2. Elon Musk avviser at Tesla-biler brukes til spionasje

  3. Yellen frir til selskapsledere: Lover bedre lønnsomhet med Bidens gigantplan

  4. U-sving på børs for kinesiske telegiganter

  5. FT: Greensill Capital ber om å bli satt under administrasjon