USA utsetter Tiktok-forbud én uke

Forbudet vil etter planen tre i kraft søndag 27. september.

Amerikanske Oracle og Walmart vil få muligheten til å eie store andeler aksjer i Tiktok. Selskapene har inngått en avtale som skal sikre videoappens videre drift i USA.
Publisert:

Om lag 100 millioner amerikanere kan fortsette å bruke den populære videodelingstjenesten inntil videre.

Tidligere har Trump truet med å blokkere appen, fordi den ifølge ham utgjør en sikkerhetstrussel. Restriksjonene skulle etter planen innføres med virkning fra neste uke.

Utsettelsen kommer «i lys av den siste positive utviklingen».

Sa ja til avtale

President Donald Trump sa søndag at han har godkjent en avtale «i prinsippet» der de amerikanske selskapene Oracle og Walmart vil samarbeide med Tiktok i USA.

– Jeg har gitt avtalen min velsignelse. Om de blir enige, er det flott. Om de ikke blir det, går det også greit, sa han.

Avtalen vil tillate at Tiktok fortsatt kan brukes i USA, og trolig innebære at det startes opp et nytt selskap med kontor i Texas, opplyser Trump.

Ifølge ham vil det nye selskapet ansette minst 25.000 mennesker og donere 5 milliarder dollar, tilsvarende drøyt 45 milliarder norske kroner, til et utdanningsfond for amerikanere.

Får eie i Tiktok

Oracle opplyser at det i tråd med avtalen skal huse alt av dataopplysninger om amerikanske statsborgere. Selskapet vil også eie 12,5 prosent av Tiktok-aksjene.

Tiktok opplyser i en uttalelse at både Oracle og Walmart vil få muligheten til å kjøpe opptil 20 prosent av Tiktok-aksjene. Selskapet sier det også jobber sammen med Walmart for å etablere et «kommersielt partnerskap», uten å gi flere detaljer.

Publisert:
Gå til e24.no