Smarttelefonkrigen

Nordmenn i Oslo: – Har ikke vurdert å kjøpe Huawei

For første gang har teknologiselskapet Huawei blitt størst i verden på antall solgte mobiltelefoner.

Kai Roger Solvang velger Samsung overfor Huawei, men ikke på grunn av mistilliten det kinesiske selskapet har fått de siste årene
  • Benedicte Storm Bamvik
Publisert:

Kvartalsrapporten for andre kvartal viser at teknologiselskapet Huawei har sendt ut over 55,8 millioner enheter i perioden april, mai og juni.

Selv om dette en nedgang på 5 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, er det fortsatt et høyere tall enn konkurrenten Samsung, skriver CNBC.

Samsungs kvartalsrapport viser at de sendte ut over 53,7 millioner enheter for samme periode, som er en nedgang på 30 prosent sammenlignet med i fjor, og 2,1 millioner enheter færre enn den kinesiske konkurrenten.

Dette er første gang Huawei ligger på topp i salg av mobiltelefoner i verden, et mål de har hatt i flere år ifølge CNBC.

Les også

Storbritannia vil forby selskaper å kjøpe fra Huawei

Skeptisk til Huawei

Torsdag formiddag gikk E24 ut i Oslos gater for å spørre nordmenn om hvilken mobil vi helst kjøper. Blant de vi spurte var det klart at smarttelefoner fra Apple og Samsung er mest populært.

– Jeg bruker Samsung og har ikke vurdert å kjøpe telefon fra Huawei. Samsung er bedre, og det er den mobilen jeg er vant med, fortalte Kai Roger Solvang da E24 møtte han på gaten.

Solvang fortalte også at han har hørt om mistilliten til det kinesiske teknologiselskapet, men at det ikke er faktoren som påvirker hans mobilkjøp.

Gaute Jæger, en annen eier av en Samsung smarttelefon, har derimot en annen mening.

– Jeg vet ikke så mye om sanksjonene, men jeg har jo hørt om ryktene. Jeg tror ikke at jeg hadde kjøpt Huawei hvis jeg skulle byttet mobil, sa Jæger til E24.

Les også

Samsung økte driftsresultatet under coronakrisen

Selger mest i Kina

Selv om salg av mobiltelefoner viser seg å slå konkurrenten er analytikerne fortsatt usikre på hvorvidt dette teller basert på selskapets internasjonale marked som har fått et slag etter sanksjoner fra USA.

Huawei har solgt 70 prosent av sine smarttelefoner i Kina i løpet av det andre kvartalet. I mellomtiden har salget stupt med 27 prosent på det internasjonale markedet sammenlignet med samme kvartal i fjor.

I Europa, som er en nøkkelregion for selskapet, har salget sunket med 16 prosent i andre kvartal.

Huawei er den tredje største smarttelefonleverandøren i Europa bak Samsung og Apple. Dette viser at Huaweis globale posisjon har blitt bygget på selskapets innsats på ekspansjonen i Kina, verdens nest største økonomi, ifølge CNBC.

– Det vil være vanskelig for Huawei å opprettholde ledelsen på lang sikt, forteller analytiker ved Canalys, Mo Jia, i en pressemelding.

– De viktigste kanalpartnerne i viktige regioner, som Europa, er stadig mer varsomme på Huawei sine enheter, så de tar inn færre modeller, og får nye merkevarer for å redusere risikoen.

Analytikeren forteller også at selskapets styrke i Kina alene ikke er nok til å holde Huawei på topp når den globale økonomien gjenopprettes.

Les også:

Les også

Teknologiganter grilles om maktmisbruk

Les også

USA: Huawei og ZTE er en trussel mot landets sikkerhet

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Smarttelefonkrigen
  2. Huawei
  3. Samsung
  4. Smarttelefon

Flere artikler

  1. Apple solgte flest smarttelefoner i verden

  2. Huawei vil «ta tilbake tronen» i smarttelefon-kampen

  3. Kinesiske motsanksjoner kan ramme Nokia og Ericsson

  4. Blandet i Asia etter kinesisk BNP og korrupsjonsdom

  5. Apple-sjefen skylder på dollar for svakt Mac-salg