Alphapoint skal betale erstatning til Bitcoins Norge

Alphapoint tok ikke del i avgjørelsen om å selge alt av Bitcoins Norges kryptovaluta etter hackerangrepet, men de vil likevel betale erstatning til selskapet.

Publisert:

Leverandøren til Bitcoins Norge informerer i en e-post til E24 at de vil betale erstatning til Bitcoins Norge, til tross for at de ikke deltok i beslutningen om at brukernes kryptovaluta skulle selges.

I samme e-post skriver en kommunikasjonsrepresentant for selskapet at FBI er koblet på saken, og at de samarbeider fullt ut i etterforskningen.

Les på E24+

Derfor er bitcoin-rallyet annerledes denne gangen

Mandag i forrige uke sendte Bitcoins Norge ut en melding til alle sine kunder, der de informerte om det som skulle vært et hackerangrep mot leverandøren Alphapoint. Den gang avventet angivelig Bitcoins Norge situasjonen etter Alphapoints anbefalinger.

– Vi står ved våre kunder

I e-posten fra selskapet tirsdag ettermiddag skriver representanten at «Alphapoint forsikret Bitcoins Norge om at vi vil kompensere dem, noe vi gjør. Vi står ved våre kunder».

E24 har tidligere skrevet om at Bitcoins Norge-leverandøren Alphapoint bekreftet et dataangrep, men ikke ville gå i detalj om hendelsesforløpet.

«Alphapoint ble rammet av såkalt phishing og SIM swap scam (fremmede tar kontroll over kontoen, jour.anm.)», skrev selskapet da i en e-post til E24.

Videre skrev leverandøren at de har forsikring, og at hverken maskinvare eller teknologi ble kompromittert.

Les også

Bitcoins Norge-sjefen: Verdiene per 7. mai er sikret

Les også

Bitcoins Norge har ikke forsikring hos If som dekker tap på spekulasjon

Les også

Bitcoinprisen har bykset 50 prosent på en uke

Publisert:

Her kan du lese mer om