Tibber: Økte omsetningen med 382 prosent

Den digitale strømfikseren fra Førde har gått fra 20 til 97 millioner kroner i omsetning i første halvår, sammenlignet med i fjor.

Gründer Edgeir Vårdal Aksnes i Tibber.

Sahand Nasiribehrouz
 • David Bach
Publisert:

Tidligere i år kunne det digitale energiselskapet fra Førde melde om en syvdobling i omsetning i 2018 sammenlignet med året før.

Siden den gang har veksten alt annet enn flatet ut, skriver de i en pressemelding.

I første halvår 2019 oppnådde selskapet en omsetning på 97,4 millioner kroner sammenlignet med 20,2 millioner i samme periode året før.

– Vi har omtrent en firedobling i første halvår i år, sammenlignet med i fjor. Det er jo selvfølgelig superhyggelig. Det som ligger bak er at vi enkelt og greit har «nailet» et konsept. Vi har klart å gjøre strøm spennende igjen, sier gründer Edgeir Vårdal Aksnes i Tibber.

– Lei av telefonselgere

Nå håper det digitale strømselskapet å nå en omsetning på 1 milliard kroner i 2020.

– Hele tjenesten baserer seg på at vi klarer å gjøre strøm grønnere, billigere og smartere for folk flest, og jeg tror vi ser en bekreftelse på at folk er lei av de irriterende telefonselgerne og noen av tilbudene i markedet.

– For tilbakemeldingen fra kundene er at når det ringer selgere til Tibber-kunder, så legger selgeren på. Det betyr at kundene er fornøyde, de anbefaler løsningen, og dette er grunnlaget for vekst, sier han.

10 mill. i minus

Likevel er det fortsatt ikke svarte tall på bunnlinjen. På nettoresultatet lyder fasit 10,6 millioner i minus, mot minus 3,9 millioner første halvår i 2018.

– Det er litt misvisende fordi vi har kjørt en masse investeringer inn på nye satsingsområder. I stedet for å legge slike investeringer i balansen har vi bare registrert alt som driftskostnader. Det handler om investeringer i nye produkter og nye markeder vi er på vei inn i.

– Vi har mangedoblet satsingen i hardware, og forventer å komme med mange lanseringer fremover i de neste årene, som skal ut i markedene, sier Aksnes.

På vei til Tyskland

Samtidig er de første ansettelsene gjort i Tyskland, som blir Tibbers neste marked. Der vil det åpnes for de første kundene i løpet av dette halvåret, opplyser Aksnes.

– Det er en satsing som blir fryktelig spennende. Det vil nok ikke ligge altfor langt ut i løypa at vi går inn i andre markeder også. Tallene stemmer, vi vokser, og det betyr at formelen funker.

Innovasjon og nye løsninger har stått sentralt hos Tibber etter at energiselskapet så dagens lys i 2016. De har investert tungt i smarte løsninger for hjemmelading av elbil, og nøyaktig ett år etter lanseringen sammen med Easee, har Tibber rukket å bli markedsleder på hjemmelading av elbil i Norden.

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Tibber
 2. Innovasjon
 3. Strøm

Flere artikler

 1. Nok et halvår i vekst for Tibber – hinter om børsambisjoner

 2. Betalt innhold

  Edgeir gikk uten lønn i ett år for å bygge gründerdrømmen - nå omsetter Tibber for over 200 mill.

 3. Tibber med stor-ekspansjon til Europa

 4. Annonsørinnhold

 5. Tibber satser i Europa og henter 600 millioner kroner

 6. Tibber runder 100.000 strømkunder – og tjener for første gang penger