Tibber: Økte omsetningen med 382 prosent

Den digitale strømfikseren fra Førde har gått fra 20 til 97 millioner kroner i omsetning i første halvår, sammenlignet med i fjor.

Gründer Edgeir Vårdal Aksnes i Tibber.

Sahand Nasiribehrouz
 • David Bach
Publisert:,

Tidligere i år kunne det digitale energiselskapet fra Førde melde om en syvdobling i omsetning i 2018 sammenlignet med året før.

Siden den gang har veksten alt annet enn flatet ut, skriver de i en pressemelding.

I første halvår 2019 oppnådde selskapet en omsetning på 97,4 millioner kroner sammenlignet med 20,2 millioner i samme periode året før.

– Vi har omtrent en firedobling i første halvår i år, sammenlignet med i fjor. Det er jo selvfølgelig superhyggelig. Det som ligger bak er at vi enkelt og greit har «nailet» et konsept. Vi har klart å gjøre strøm spennende igjen, sier gründer Edgeir Vårdal Aksnes i Tibber.

– Lei av telefonselgere

Nå håper det digitale strømselskapet å nå en omsetning på 1 milliard kroner i 2020.

– Hele tjenesten baserer seg på at vi klarer å gjøre strøm grønnere, billigere og smartere for folk flest, og jeg tror vi ser en bekreftelse på at folk er lei av de irriterende telefonselgerne og noen av tilbudene i markedet.

– For tilbakemeldingen fra kundene er at når det ringer selgere til Tibber-kunder, så legger selgeren på. Det betyr at kundene er fornøyde, de anbefaler løsningen, og dette er grunnlaget for vekst, sier han.

10 mill. i minus

Likevel er det fortsatt ikke svarte tall på bunnlinjen. På nettoresultatet lyder fasit 10,6 millioner i minus, mot minus 3,9 millioner første halvår i 2018.

– Det er litt misvisende fordi vi har kjørt en masse investeringer inn på nye satsingsområder. I stedet for å legge slike investeringer i balansen har vi bare registrert alt som driftskostnader. Det handler om investeringer i nye produkter og nye markeder vi er på vei inn i.

– Vi har mangedoblet satsingen i hardware, og forventer å komme med mange lanseringer fremover i de neste årene, som skal ut i markedene, sier Aksnes.

På vei til Tyskland

Samtidig er de første ansettelsene gjort i Tyskland, som blir Tibbers neste marked. Der vil det åpnes for de første kundene i løpet av dette halvåret, opplyser Aksnes.

– Det er en satsing som blir fryktelig spennende. Det vil nok ikke ligge altfor langt ut i løypa at vi går inn i andre markeder også. Tallene stemmer, vi vokser, og det betyr at formelen funker.

Innovasjon og nye løsninger har stått sentralt hos Tibber etter at energiselskapet så dagens lys i 2016. De har investert tungt i smarte løsninger for hjemmelading av elbil, og nøyaktig ett år etter lanseringen sammen med Easee, har Tibber rukket å bli markedsleder på hjemmelading av elbil i Norden.

Her kan du lese mer om

 1. Tibber
 2. Innovasjon
 3. Strøm
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Nok et halvår i vekst for Tibber – hinter om børsambisjoner

 2. Betalt innhold

  Edgeir gikk uten lønn i ett år for å bygge gründerdrømmen - nå omsetter Tibber for over 200 mill.

 3. Tibber med stor-ekspansjon til Europa

 4. Annonsørinnhold

 5. Tibber satser i Europa og henter 600 millioner kroner

 6. Tibber runder 100.000 strømkunder – og tjener for første gang penger