Leverer toppfotball gratis på nett

Utenlandske spillselskaper tilbyr internasjonal toppfotball helt gratis på sine hjemmesider. På norske TV-kanaler må du betale for de samme kampene.

SUSANA VERA
Publisert:

- Vårt tilbud er bredere enn hos de fleste andre tv-aktører. Eksempelvis må norske tv-seere i dag betale, enten på Canal+ eller på TV 2 Sport, for å se mange av de kampene vi sender gratis, sier kampanjesjef Kjell Hanssen i Unibet.

I går kveld sendte selskapet den spanske "El Classico" – toppoppgjøret mellom Barcelona og Real Madrid – helt gratis via web-TV.

- For meg er dette ren markedsføring for noe vi har forbud mot i Norge. Dette er en fordekt måte å utnytte et forbud på, sier TV 2s sportsredaktør Bjørn Taalesen.

Tøff konkurranse

Nettrettighetene til spansk fotball var opprinnelig på ønskelisten til TV 2, før Unibet snappet dem. Taalesen påpeker at TV 2 aldri har vært redd for konkurranse, men registrerer at den har blitt langt tøffere etter at offensive spillselskap begynte å kjempe om de samme rettighetene som dem.

- Det er ikke vår oppgave å være vaktbikkje og anmelde for ulovlig markedsføring – dette handler mer om hvilken spillpolitikk vi skal ha i Norge, sier Taalesen.

Han mer enn antyder at her må myndighetene selv ta grep.

Må registrere deg

Hundrevis av fotballkamper i toppdivisjonene i blant annet England, Italia, Tyskland og Spania – samt utallige andre idrettsarrangementer – kan du se på gratis streaming via Unibet og lignende spillselskapers hjemmesider.

Det eneste du trenger å gjøre for å få fri tilgang på store sportsbegivenheter, er å registrere deg på spillselskapenes hjemmesider. Men med en gang du klikker deg inn på hjemmesidene til spillselskapene, blir du også eksponert for en rekke spillmuligheter – fra oddsbetting til rulett og blackjack.

- Noen bør tenke seg om og finne ut om dette virkelig er innenfor det lovgiverne har vedtatt, sier Taalesen.