26 hedgefond tapte mot Porsche i retten

Bilprodusent vant første slag om 1,4 milliarder dollar.

ANKLAGES: Tidligere Porsche-direktør Wendelin Wiedeking er blant dem som skal ha misledet markedene. Bildet er fra 2007.
  • Anders Park Framstad
Publisert: Publisert:

Investorgruppen er i harnisk etter luksusbilprodusentens mislykkede forsøk på å ta over Volkswagen i 2008. I den forbindelse skal Porsches sjefer ha feilinformert markedene og kostet mange mennesker mange penger.

Les også: Porsche må møte nordmann i retten

Et forsøk på søksmål i USA ble imidlertid avvist fredag, skriver Financial Times.

Ankedomstolen i New York slo fast at saken ikke har noe i det amerikanske rettssystemet å gjøre, fordi transaksjonene i stor grad fant sted i utlandet, fordi både anklagede og de fleste saksøkerne ikke er fra New York og fordi vitnene og de nødvendige dokumentene er i Tyskland.

Avgjørelsen sendte Porsche Automobil Holding opp seks prosent på børsen.

Sjefer anklaget

Porsche-sjefene kan likevel ikke puste ut ennå. Tidligere administrerende direktør Wendelin Wiedeking og tidligere finansdirektør Holger Härter ble tidligere denne måneden anklaget av tyske myndigheter for å ha gitt misledende uttalelser i forbindelse med overtagelsen.

De to, hvorav førstnevnte tidligere var Tysklands best betalte direktør, nekter straffskyld.

- Vi er overrasket over å kunne notere at etterforskerne med disse anklagene ønsker å ta side med ukjente short-selgere, av alle mennesker, som plasserte meget spekulative og irrasjonelle veddemål mot Volkswagen-aksjen, sier deres advokater til Bloomberg.

I tillegg til dette kan hedgefondene anke fredagens avgjørelse innen 30 dager.

Tapte penger

Porsche skal i hemmelighet ha begynt å kjøpe Volkswagen-opsjoner i 2008, men avviste spekulasjoner om at de søkte full kontroll over konkurrenten. Uttalelser fra ledelsen skal ha ført til at investorer valgte å sitte short i Volkswagen.

Da nyheten om Porsches intensjoner sprakk året etter, fikk aksjen så en real oppsving og flere av investorene en real smekk.

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Privatinvestor Nicolay Grove: Har tatt milliongevinst i veddemål på Tesla-knekk

  2. Spekulanter kvitter seg med veddemål mot Tesla-aksjen

  3. Første dag med shortsalg i Sør-Korea på 13 måneder

  4. Volkswagen fikk kraftig kritikk av Oljefondet

  5. Oljefondet vurderer Volkswagen-søksmål