El-bil topper norsk registreringsstatistikk

Men Tesla-talsmann «lover» at deres model S ikke topper i oktober.

POPULÆR: Tesla model S er populær i det norske bilmarkedet, men ikke fullt så populær som registreringsstatistikken tyder på.
Publisert: Publisert:

Den månedlige statistikken over nyregistrerte personbiler viser en tilsynelatende revolusjon i det norske bilmarkedet.

På statistikken for september topper nemlig el-bilen Tesla model S med 616 nyregistreringer. Det er 55 flere enn hvor mange nye Volkswagen Golf som ble nyregistrert i Norge i den måneden.

Men revolusjonen er neppe mer enn evolusjon. For de oppsiktsvekkende tallene gjenspeiler ikke det faktiske salget av el-bilen.

«Lover» nedgang

- De 616 bilene representerer fire års ventetid. Jeg kan «love» deg at den ikke er Norges mest solgte bil i oktober, sier Tesla-talsmann Esben Pedersen til E24.

Men selv om Pedersen regner med at Tesla model S kommer til å falle på registreringslistene er han meget fornøyd med mottagelsen i det norske markedet. Og kundene må fortsatt regne med ventetid når de bestiller bilen.

Leveransen i det norske markedet startet på sensommeren i år. Hittil er det registrert 805 Tesla model S med norske skilter.

Les E24s biltest: Bilen versjon 2.0

Avgiftsfri

Det at Tesla model S er en el-bil innebærer også at den er unntatt fra bilavgiftene. Ifølge Teslas hjemmeside starter prisen på bilen på 446.600 kroner.

Høyres Nikolai Astrup er blant de mange som har fått levert sin Tesla i år.

Modellen er en vesentlig grunn til at el-bilsalget totalt sett gikk kraftig opp i september. Totalt sett ble det registrert 1.044 nye elbiler i september. Det innebærer en økning på 79,1 prosent i forhold til september i fjor.

Det ble også registrert 894 nye hybridbiler, noe som er en økning på 30 prosent.

Oppgang i bilsalget

Registreringsstatistikken forteller at nordmenn kjøper biler som aldri før.

I alt ble det registrert 12.168 nye personbiler i september. Det er en økning på 9,3 prosent i forhold til september i fjor, ifølge en pressemelding fra Opplysningsrådet for Veitrafikken.

Antall nyregistreringer i september i år er 26,8 prosent høyere enn gjennomsnittet av nyregistreringene i september måned i de ti foregående årene.

Toyota var det mest solgte bilmerket med 12,7 prosent av antall nyregistreringer, tett fulgt av Volkswagen med 12,4 prosent.

Hitil i år er det imidlertid Volkswagen som er størst med 13,6 prosent markedsandel.

De gode september-tallene kommer etter tre måneder med nedgang i antall nyregistrerte personbiler i Norge.

Les også

Publisert: