Vil trekke seg fra nordisk gigantfusjon

Sammenslåingen mellom TDC og MTG ser likevel ikke ut til å bli noe av.

ETTERTRAKTET: Kabelselskapet Get ble i 2014 solgt til danske TDC, og kunne således blitt en del av den nye storfusjonen med MTG. Nå har det kommet inn et nytt bud.

Foto: Cornelius Poppe NTB scanpix
Publisert:,

Modern Times Group skriver i en pressemelding mandag at selskapet har blitt informert om at TDC-styret ønsker å trekke sin anbefaling om å slå sammen virksomhetene.

Det var i begynnelsen av februar at det ble kjent at telegiganten TDC Group skulle gå sammen med MTG Nordic Entertainment og MTG Studios i nytt selskap.

Den nye konstellasjonen ville bety endringer for en rekke norske merkevarer. TV3, Get, P4, Viasat, Viaplay, TV6 og Viasport er blant merkevarene som kunne ha blitt samlet under samme paraply.

TDC eier også Get. E24 har foreløpig ikke klart å komme i kontakt med Get om den angivelige fusjonsvrakingen.

Bud

Business.dk har fått bekreftet at det har kommet bud på alle aksjene i TDC.

Danske medier meldte allerede i forrige uke at en konsortium bestående av flere danske pensjonskasser og australske Macquarie var interessert i å kjøpe. Dette budet ble tilbakevist, men mandag ettermiddag er det klart at gruppen har kommet med et bud som verdsetter selskapet til 40,8 milliarder danske kroner.

«I lys av dette, og i overensstemmelse med TDCs forpliktelser overfor Modern Times Group, har TDC konsultert MTG og kommunisert at TDCs styre har som intensjon å tilbakekalle sin anbefaling av transaksjonen med MTG vedrørende MTGs Nordic Entertainment og Studios virksomhet, hvis et slikt overtagelsestilbud blir fremsatt», skriver selskapet i en melding.

I den opprinnelige fusjonsavtalen ble MTG verdsatt til 19,6 milliarder kroner. MTG skulle motta 308,8 millioner aksjer i TDC og 3,23 milliarder kroner i kontanter. MTGs aksjonærer ville eie 28 prosent av det fusjonerte selskapet.

Les også

Danske pensjonskasser vil kjøpe GET-eier

Les også

Milliardoppkjøpet betyr døden for TV-boksen

Les også

Analytiker: Kan være en giftpille for Telia