Gisvold: - Veien er kort til total slakt

Avtroppende styreleder Kaare Gisvold frykter Schibsted har en utspekulert plan som vil ende med rasering av Polaris Media.

BEKYMRET FOR FREMTIDEN TIL POLARIS: Tidligere styreleder i Adresseavisen og Polaris Media, Kaare M. Gisvold, retter skarpt skyts mot Schibsted og Medietilsynet.
  • E24
Publisert: Publisert:

Onsdag ble det kjent at tidligere VG-redaktør Bernt Olufsen blir ny styreleder i Polaris Media, etter Kaare Gisvold ble vraket.

Gisvold er blant annet bekymret over Polaris' 10 prosent eierandel i Finn.no, som han anslår er verd mellom 700-900 millioner kroner. Han skriver i en kronikken «Polaris Media - hva nå?» i Dagens Næringsliv at Schibsted er den eneste reelle kjøperen.

«Vegen er da kort til et total slakt, med salg av Adresseavisen til Schibsted Norge og resten til Amedia og andre som liker lokalaviser. Og snipp, snapp, snute så var eventyret om et selvstendig mediekonsern i Trondheim ute!».

Les også: Polaris Media innfrir med skuffende tall

Schibsted er største aksjonær i Polaris med 29 prosent. Nyinnsatt styreleder Bernt Olufsen stiller seg utenforstående til kritikken.

- Slik jeg kjenner Schibsted har vi en utviklingsagenda, ingen raseringagenda. Jeg har ikke fått noen andre signaler enn at jeg skal være med å utvikle et godt medieselskap, der digital satsing blir viktig, og være en langsiktig eier. jeg skal være en styreleder for alle aksjonærene, sier han til Dagens Næringsliv.

Gisvold tar også et oppgjør med Medietilsynet, som han mener har banet vei for en mulig rasering av Polaris Media.

«Schibsted har nå i praksis full kontroll over Polaris Media. Det må antas at det ligger en plan bak. At denne situasjonen i det hele tatt har kunnet oppstå kan man takke et unnfallende Medietilsyn for.»

Polaris Media omfatter blant andre Adresseavisen, Sunnmørsposten, Romsdals Budstikke og Harstad Tidende.

E24 er et heleid datterselskap av VG, som er eid av Schibsted Media Group. Enkelte E24-ansatte har Schibsted-aksjer.

Les også:

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Markedsføring

Flere artikler

  1. Olufsen blir ny styreleder i Polaris

  2. Bonus til sjefene i kuttrammede mediekonsern

  3. Schibsted selger sin opprinnelse: – Har havnet i utkanten av vår virksomhet

  4. Nedbemanning i Polaris Media

  5. Avisbudene skal levere pakker