Ny kåring: Dette er Norges mest innovative selskaper

På listen over de 25 mest innovative selskapene flyr Norwegian til topps, men også selskaper som Posten og Jotun kommer høyt på listen, ifølge Innovasjonsmagasinets kåring.

TIL TOPPS: Norwegian er kåret av til det mest nyskapende selskapet i Norge av Innovasjonsmagasinet. Her Norwegian-sjef Bjørn Kjos under en innvielse om Norwegians tilstedeværelse i Argentina på flyplassen i Buenos Aires.
  • Asgeir Aga Nilsen
Publisert:

Innovasjonsmagasinet er ute med sin kåring av de mest innovative selskapene i Norge, den fjerde i rekken.

Etter at leserne har spilt inn kandidater, har juryen valgt ut listen av 25 selskaper de mener er mest nyskapende.

Blant dem som er funnet verdig en plass for første gang er restauranten Maaemo, Hurtigruten, dagligvaregrossisten Asko og Posten (se listen i faktaboks).

«Vi mener at dette er Norges desidert mest omfattende oversikt over hvem som faktisk er innovative i motsetning til de som kun nøyer seg med å prate om innovasjon», sier redaktør Truls Berg i en pressemelding.

Les på E24+

Norwegians gjeld er mer enn et problem. Den er selve forklaringen på selskapets suksess

Kjos til topps

Øverst på listen i årets utgave lander flyselskapet Norwegian.

2017 ble et tøft år økonomisk for selskapet ledet av Bjørn Kjos, men den siste tiden har oppkjøpsinteressen fra British Airways-eier IAG gitt medvind på børs.

Magasinets innovasjonsjury mener flyselskapet holder «stø kurs i retningen global markedslederposisjon», og gir skryt for «innovative, kundevennlige og effektive løsninger».

«I fjor gikk de løs på USA, i år tar de Argentina, og nylig startet de blokkjedeselskap og lukter på kryptovaluta», heter det i vurderingen.

Les mer: Kjos lanserer kryptobørs i år

På annenplass er malingsprodusenten Jotun med hovedkontor i Sandefjord. Siden den spede starten i 1926 har bedriften vokst til et konsern som for tiden har 40 fabrikker i 24 land, og over 9.800 ansatte.

«Med en grunnlegger som allerede i 1951 hevdet at Jotuns fremtidige suksess var avhengig av forskning og innovasjon er det ingen overraskelse at selskapet fortsetter å kapre nye markeder», er juryens vurdering.

Kongsberg og DNB

Den neste plassen inntas av forsvars- og industrikonsernet Kongsberg Gruppen.

«Med sans for tradisjoner, innovasjon og kunsten å gripe muligheter har det over 200 år gamle selskapet som på 80-tallet lå med brukket rygg, reist seg og fremstår som en global markedsleder med over 7.000 medarbeidere i over 25 land», skriver magasinet.

Les også: Milliardkontrakt sikrer norsk missilgjennombrudd iUSA

Også Norges største bank, DNB, er funnet verdig en plass på innovasjonslisten.

Ifølge vurderingen satser storbanken «helhjertet på innovasjon». Både Vipps, blokkjede og DNBs startup-satsing trekkes frem.

På de neste plassene følger Posten, som juryen roser for testingen av Teslas lastebiler, og Kjell Inge Røkkes krillselskap Aker BioMarine.

«Med Røkke i styret er et eksempel på en bevisst og langsiktig satsing som allerede har passert den første milliarden i omsetning, så snart de tjener penger er de på pallen igjen», skriver magasinet om krillselskapet.

Les også

Kjos lanserer kryptobørs i år

Les også

Rangering: Dette er verdens beste flyselskap

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Norwegian
  2. Bjørn Kjos

Flere artikler

  1. DNB, Posten og Jotun kåret til Norges mest innovative bedrifter

  2. Ny Skytrax-kåring: Her er verdens beste flyselskaper

  3. Hjelp disse med å finne årets Ledertalent

  4. Røkke-rakett etter børsplaner

  5. Betalt innhold

    Hvem blir arvingen etter Bjørn Kjos?