Russiske medier: - Medvedevs gave gir Norge profitt på 30 milliarder euro

Russiske medier svært kritisk til delelinjeavtalen.

FÅR KRITIKK I RUSSISKE MEDIER: Russland og Norge undertegnet delelinjeavtalen i 2010. Nå hånes den tidligere russiske presidenten, Dmitrij Medvedev, for å ha forært Norge store verdier.
Publisert: Publisert:

Bakgrunnen er at Medvedev var president da avtalen om delelinjen i Barentshavet ble inngått mellom Norge og Russland i 2010.

De negative oppslagene om Medvedev har poppet opp etter at Oljedirektoratet la fram sine siste beregninger over hva som finnes av olje i Barentshavet før helgen.

Les også: Stoltenberg: - Ikke norsk-russisk kappløp i nord

Nettstedet BarentsObserver har funnet 25 negative oppslag om Medvedev i russiske medier etter at beregningene ble lagt fram.

«Medvedevs gave gir Norge profitt på 30 milliarder euro», «Medvedev forærte Norge Russlands fremtid» og «Den russiske føderasjonen ga Norge 1,9 milliarder fat hydrokarboner» er noen av overskriftene.

Enkelte medier sammenligner sågar delelinjeavtalen med den tidligere sovjetlederen Nikita Krusjtsjovs beslutning om å gi Krim-halvøya til Ukraina.

Den politiske analytikeren Gleb Pavlovskij avviser imidlertid anklagene mot Medvedev.

– Det er umulig å forestille seg at den tidligere presidenten ga Norge det omstridte området uten å samrå seg med Vladimir Putin, sier han til TV-kanalen Dozjd.

Putin var president før Medvedev og har også etterfulgt ham.

Publisert:

Her kan du lese mer om