Slettmeg.no fikk ikke støtte

Netthjelp mistet støtten i statsbudsjettet. Datatilsynets Bjørn Erik Thon frykter konsekvensene.

MINDRE NETTHJELP: Direktør Bjørn Erik Thon får ikke lenger støtte til å drive slettmeg.no.

  • Line Midtsjø
Publisert:

Etter to år som prøveprosjekt, 7500 henvendelser, og en kostnad hittil på om lag 8,5 millioner kroner er det stopp for nettstedet som hjelper folk som opplever seg trakassert på nettet.

I regjeringens forslag til statsbudsjett for 2012 har ikke lenger Slettmeg.no støtten på 3 millioner som det koster å drive tjenesten videre. Slettmeg.no har hittil blitt finansiert via statsråd Rigmor Aasrud og Fornyings- administrasjons- og kirkedepartementet.

Datatilsynets direktør Bjørn Erik Thon frykter for konsekvensene.

- For de som opplever seg krenket er dette en klar forverring av situasjonen, ettersom det ikke lenger vil være et sted å henvende seg for å få hjelp. Hittil har 7500 mennesker kontaktet oss for å få hjelp, sier han til E24.

NEI TIL MER SLETTMEG.NO: Fornyingsminister Rigmor Aasrud (Ap) har ikke lenger 3 millioner kroner til drift av Slettmeg.no.

21 prosent av de som har kontaktet tjenesten er barn og unge opp til 20 år, mens 14,5 prosent er over 50 år. 56 prosent av de som har kontaktet slettmeg.no er kvinner.

- Dere skriver «Slettmeg.no legges ned?» med spørsmålstegn i pressemeldingen?

- Det er fordi det formelt ikke er foretatt en beslutning om hva som skjer. Men uten finansieringen fra statsbudsjettet er det ikke aktuelt å videreføre prosjektet i den formen det nå har, sier Thon videre.

Slettmeg.no ble lansert 8.mars 2010 som et toårig prøveprosjekt, finansiert direkte over FADs (Fornyings- administrasjons- og kirkedepartementets) budsjett.

Les også:

  • Medietilsynet vil ikke være fildelerkontrollør

Flere artikler

  1. Slettmeg.no er reddet

  2. Kritisk til Facebooks ansiktsgjenkjenning

  3. Datatilsynet om Facebook-skandalen: – Vi følger absolutt med

  4. Annonsørinnhold

  5. Datadirektøren drøftet Facebook med irsk kollega

  6. Én har fått medhold i Google-klage