Dette er verdens raskeste politibil

Ariel Atom har 355 hestekrefter og går 0-100 på 2,5 sekunder. 

LYNKJAPP: Denne Ariel Atom-politibilen skal godt gjøres å kjøre fra.
Publisert:

Det er politiet i Avon og Somerset som har gått til anskaffelse av den superraske bilen - som ledd i en kampanje for å få motorsyklister til å sakte farten.

Politiet håper det lynraske blikkfanget skal få motorsyklister til å roe ned råkjøringen, når den nye bilen nå blir plassert rundt om i det sørvestlige England.

Hittil i år har syv motorsyklister mistet livet i området. Det er en økning på 30 prosent fra samme tid i fjor, skriver The Daily Mail.

Ariel Atom PL1 er veier kun 612 kilogram og har en toppfart på 250 km/t.

En annen versjon av Ariel Atom-bilen som politiet nå bruker, innehar banerekorden hos Top Gears testbane. Det gjør «politibilen» raskere enn Lamborghini Gallardo LP560-4 Polizia, som det italienske politiet bruker, Adui R8 GTR, som det tyske politiet bruker, og Ferrari FF, som brukes i Dubai.

- Jeg syns det er veldig spennende at Ariel har gått sammen med oss for Safer Rider-prosjektet, og jeg håper bruken av Ariel PL1 vil være med på å redusere ulykker som fører til alvorlige skader og død. For mange skader og dødsfall er et resultat av førerfeil, sier Andy Parsons, som leder kampanjen.

Direktør Simon Saunders hos Ariel sier at de lager biler som skal kjøre fort, men påpeker at det er en tid og et sted for alt.

- Atom er laget for å kjøre på bane. Veien er virkelig ikke stedet å utforsøke dine eller ditt kjøretøys grenser, sier han til The Daily Mail.

LES OGSÅ:

Publisert:
Gå til e24.no