Land Rover klarer ikke å stoppe kopibil

En kinesisk bilprodusent kommer nå med en bil som er svært lik den særegne Range Rover Evoque.

SKILT VED FØDSELEN: Ikke lett å se forskjell. Til venstre Landwind X7, Range Rover Evoque til høyre.
  • Morten Abrahamsen
Publisert: Publisert:


Landwind viste sin nye modell X7 på Guangzhou auto show november i fjor. Da sa Jaguar Land Rover at de ville ta «egnede tiltak» overfor den kinesiske bilprodusenten. Årsaken kan man se på bildene over. X7 er til forveksling lik Range Rover Evoque som har vært på markedet siden 2011.

Mer bilstoff på E24 BIL

Denne uken, under bilutstillingen i Shanghai, måtte de innse at det er lite de kan gjøre med bilen de anser som et rent plagiat.

– Jeg synes det er virkelig trist at klipp-og-lim kommer tilbake. Det er ingen lover, det er ingenting som beskytter oss, så vi må bare ta det som det kommer, sa Ralf Speth, konsernsjef Jaguar Land Rover til Automotive News.

Tweeten under ble lagt ut av Jaguar Land Rover sin sjefdesigner Ian Callum, da han så Landwind X7 på utstillingen i november.

(Saken fortsetter under bildet)

Dette er ekstra vrient for den britiske bilprodusenten da de i november i fjor åpnet en fabrikk i Changshu, hvor de lager Evoque for det kinesiske markedet. Modellen skal ha et godt salg i regionen, mens salget av Landwind X7 starter til sommeren, og den vil koste omtrent en tredjepart av originalen.

– I Europa kan vi beskytte oss mot slik klipp-og-lim design, i utseende og også i teknologien. Du kan ikke bli beskyttet i Kina, sa Speth til Business Insider.

Landwind er et samarbeid mellom de kinesiske produsentene Changan Auto og Jiangling Motors. De lager hovedsakelig biler for hjemmemarkedet, men noen av modellene selges også i Europa. I 2005 var de det første kinesiske merket som ble tilgjengelig i Europa med X6, som er basert på en Isuzu Rodeo fra slutten av forrige århundre.

Les også

Denne modellen kan doble Land Rovers salg i Norge

Les også

En SUV for de elendige veiene

Les også

Tosifret vekst for Jaguar Land Rover

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Vekst for femte året på rad for Jaguar Land Rover

  2. Suksess i Vest og nedtur i Øst for Jaguar Land Rover

  3. Nettsted: Jaguar kjører luksus inn i elbilkampen

  4. – De vil ha en bil de kan gå ned og si «god morgen» til

  5. Betalt innhold

    Dette skjer når Tesla møter konkurranse