Nordea satser på Apple Pay i Danmark: – Titusenvis har tatt i bruk tjenesten

Danske Mobile Pay sier det er for tidlig å si noe om effekten Apple Pay har på det danske betalingsmarkedet.

KAMP: Det er duket for kamp om kundene når det gjelder digital betaling. I Norge er det Vipps som regjerer for øyeblikket, men både Apple og Facebook har lignende løsning. I Danmark går Nordea nå for Apple Pay.
 • Sigrid Moe
Publisert: Publisert:

– Foreløpig har det ikke påvirket transaksjonsvolumet i Mobile Pay, sier Peter Kjærgaard, kommunikasjonssjef for Mobile Pay i Danmark til E24.

Det er nå to uker siden Apple Pay ble tilgjengelig i Danmark, Finland og Sverige. Kjærgaard sier at det er for tidlig å snakke om hvordan effekten av lanseringen vil være på Mobile Pay.

I Danmark har Mobile Pay omtrent fire millioner brukere. I Sverige er den største løsningen Swish, som har om lag seks millioner brukere.

Nordea går for Apple

Blant de store bankene som har gitt sine kunder tilgang til Apple Pay er Nordea. De forteller at de merker IT-gigantens inntog i markedet.

Les også

Her er Apples nye øyparadis – med 0 prosent skatt

– Vi kan med store glede konstatere at kundene har tatt godt imot Apple Pay. Bare i Danmark kan vi se at titusenvis har tatt i bruk tjenesten, sier kommunikasjonssjef Stine Wind i Nordea Danmark.

Hun forteller at de også ser vekst i bruken av Nordea Wallet hos Android-brukere.

– Antallet brukere har blitt seksdobbelt bare på en uke, sier Wind.

I Danmark kan kundene selv velge om de ønsker å bruke Apple Pay, Nordea Wallet eller MobilePay.

– Med denne kombinasjonen dekker vi stort sett alle kjøpssituasjoner, uansett hvilken mobiltelefon eller kort kunden ønsker å bruke, sier Wind.

Hun legger til at de også så en økning i antall henvendelser om å bli kunde i Nordea i dagene rundt Apple Pay-lanseringen.

– Det lå om lag fire ganger over en normalt god dag, sier Wind.

Les også

Kredittbyrå: Tror Vipps gir fortrinn mot tekgigantene

Teknologien

Selv om Nordea er banken som har åpnet for Apple Pay i Danmark og Sverige, så har også MasterCard åpnet tjenesten for andre brukere gjennom kortet St1 MasterCard i Sverige.

Teknologien bak Apple Pay er basert på Near Field Communication (NFC), og de fleste nye betalingsterminaler i Norden er allerede klar for å ta imot betaling gjennom denne teknologien.

Det amerikanske kredittvurderingsbyrået Moody's fortalte like før den nordiske Apple Pay-lanseringen at de tror at lokale tjenester som Vipps og Swish har et konkurransefortrinn mot IT-giganter som Apple, Google og Facebook.

– Vi forventer at nordiske banker vil ha et konkurransefortrinn, så lenge kundene oppfatter dem som mer sikker, og bedre til å ta vare på personvernet til kundene, samtidig som tjenestene har høy kvalitet, skrev Moody's-analytikerne.

Les også

Benjamin (17) foran i iPhone-køen: – Skal selge den videre for 17.000 kroner

Les også

Apple solgte 46,7 millioner iPhone-telefoner på tre måneder

Les også

– Bitcoin er som et pyramidespill

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Digitalisering
 2. Bank
 3. Nordea
 4. Danske Bank
 5. Danmark
 6. Teknologi
 7. Apple

Flere artikler

 1. Tror Vipps gir fortrinn mot tekgigantene

 2. Slo opp med Mobile Pay og fant tonen med Vipps

 3. Vipps halter årevis bak svenskene og danskene

 4. Banker lanserer Facebook- og Fitbit-betaling i Norge

 5. Nordea og Vipps inngår samarbeid