Facebook tillater ammebilder

  Nye retningslinjer gjør at nettsamfunnet Facebook nå tillater bilder av ammede småbarnsmødre.

FÅTT KJEFT: Store folkeaksjoner på Facebook har rettet skarp kritikk mot Facebook-gründer Mark Zuckerberg og det sosiale nettsamfunnets tidligere retningslinjer, som forbød ammebilder.

Manu Fernandez
Publisert:

Facebook har fått mye kritikk for «moralistiske» regler, blant annet når det gjelder publisering av bilder med mye hud.

Tidligere har bilder av ammede småbarnsmødre blitt fjernet, men dette skal altså tillates fremover. Det vil dog fortsatt være forbudt å publisere bilder av kvinnebryster i de fleste andre sammenhenger.

Forbudet mot ammebilder er blitt kritisert for å seksualisere kvinner som ammer, og har skapt store folkeaksjoner på Twitter, Facebook og Instagram. Flere kjendiskvinner, som realitykjendisen Kim Kardishian, har lagt ut ammebilder på Instagram i protest mot de tidligere retningslinjene.

I de nye retningslinjene er det er lagt ned forbud mot hatytringer og støtting av terrorgrupper. Det er heller ikke tillatt å markere at en har begått en kriminell handling.

Derimot er det lov å ytre seg hvis en mener at en ulovlig handling bør gjøres lovlig. De nye retningslinjene er på om lag 2.500 ord, og utgjør dermed en tekst som er nesten tre ganger så lang som den tidligere versjonen, skriver BBC.

Bilder av ammede småbarnsmødre kan bli et vanligere syn på Facebook, etter at selskapet har justert sine egne retningslinjer.

Les også

– Youtube tjener ikke penger

Les også

– Hva er ebola?

Les også

Sjekk investeringen som verdsetter Snapchat til nesten 122 mrd.

Her kan du lese mer om