Norske kundene har ikke vinket farvel til Huawei

Hverken Elkjøp Norge eller Power Norge sier de ikke har merket noen endringer i salget etter at Google meldte at de avslutter Androide-samarbeidet med teleselskapet.

Foto: Lise Åserud NTB scanpix
Publisert:

Etter at USA satte Huawei på svartelisten forrige uke, varslet den amerikanske internettgiganten Google mandag at de vil begrense samarbeidet med kinesiske Huawei.

Hvordan det vil påvirke det norske markedet er fortsatt usikkert. Forbrukerrådet sa mandag at dersom eksisterende Huawei-telefoner blir avskåret fra sikkerhetsoppdateringer, kan det gi krav på prisavslag eller å heve kjøpet. Elkjøp Norge opplyser at de er i dialog med Huawei.

– Vi har ikke hatt noen store endringer i salget vårt i går, og heller ikke så langt i dag, sier kommunikasjonssjef i Elkjøp Norge, Madeleine Schøyen Bergly, til E24 tirsdag.

Schøyen Bergly sier de følger situasjonen tett og vil informere så fort de har oppdatert informasjon.

Les også: Google lukker døren for Huawei: – Ledd i økonomisk krigføring mot Kina

Googles begrensninger medfører at Huawei bare kan bruke en åpen versjon av operativsystemet Android, men mister tilgangen til populære apper som Gmail, YouTube og Google Maps. Huawei sa i en uttalelse mandag at de vil fortsette sikkerhetsoppdateringer og ettersalgstjenester til alle eksisterende Huawei- og Honor-smarttelefoner samt nettbrett som allerede har blitt solgt eller fortsatt er på lager på verdensbasis.

Mandag kveld opplyste det amerikanske handelsdepartementet at de utsetter forbudet i 90 dager. Schøyen Bergly sier dette vil gi dem mer tid til å planlegge fremover og se hva dette vil bety for dem.

Les også: Utsatt Huawei-forbud gir comeback for skadeskutte europeiske teknologiaksjer

Pressetalsperson og markedssjef i Power Norge, Elizabeth Gill, sier de ikke opplever at kundene deres har reagert negativt på Googles begrensninger.

– Power følger med på situasjonen og har en tett og god dialog med Huawei og det er business as usual, sier Gill.

Her kan du lese mer om