Billig silikondeksel kan låse opp andre Samsung-telefoner uten tillatelse

Et sikkerhetsproblem med Samsung-telefonene fører til at telefonen godkjenner smarttelefonen alle fingeravtrykk – også på bank-apper. Årsaken? Et tynt silikondeksel til 30 kroner.

 • Hanna Ghaderi
Publisert: Publisert:

Nettstedet Bleeping computer skriver at et britisk par oppdaget sikkerhetsfeilen som gjør at Samsung-telefonene S10 og Note 10 godkjenner alle fingeravtrykk, skriver The Sun.

Silikondekselet dekker både forsiden og baksiden av telefonen, som fører til at fingeravtrykkssensoren godkjenner fingeravtrykk som ikke er registrert på telefonen.

Det bekymringsverdige er at mange bankapper har tatt i bruk biometrisk autensiering gjennom fingeravtrykk.

Tidligere har det vært problemer med fingeravtrykkssensorer på flere telefonmerker. Hackere kunne gjenskape fingeravtrykk av bilder med høy oppløsning, og føre de over på en tynn film.

En tilfeldighet

Det britiske paret oppdaget feilen ved en tilfeldighet. Lisa og Wes Neilson oppdaget sikkerhetsfeilen da hun fikk telefonen i gave og bestemte seg for å kjøpe et deksel til telefonen.

Selv om hun kun hadde registrert én finger, fungerte alle de andre fingrene også på telefonen.

Etter å ha satt i gang et eksperiment med hennes søsters telefon, var resultatet det samme.

Etter å ha vært i kontakt med Samsungs kundeservice, fortalte de paret at det så ut som et sikkerhetsbrudd.

Samsungs anbefalinger

I en uttalelse til The Sun sa en talsperson for selskapet at de har igangsatt en intern undersøkelse, og anbefalte kunder å kun bruke Samsung-autorisert tilbehør.

Rapporter om at skjermbeskyttere ikke var egnet for Samsungs fingeravtrykksleser kom tidlig, men de refererte kun til skjermbeskyttere med glass, fordi de etterlater et luftrom som forstyrrer avlesningen av fingeravtrykk.

Plast- og silikonetui kan også forårsake problemer, ettersom de kan gjøre lesing av hele fingeravtrykket vanskeligere. Samsung har anbefalt å trykke hardere på sensoren for bedre lesning.

Samsung Galaxy S10 og S10+ lager et 3D-kart over fingeravtrykket ved bruk av ultralyd. Disse enhetene er de første telefonene som brukte denne teknologien for fingeravtrykksskanning.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Fingeravtrykk
 2. Samsung
 3. The Sun
 4. Samsung Galaxy
 5. Galaxy S10
 6. Samsung Galaxy S10
 7. Galaxy S10+

Flere artikler

 1. Uber fortsetter kampen mot myndighetene i London

 2. Studenter oppdaget alvorlig sikkerhetsfeil i Bibliofil

 3. EU anklager Apple for å misbruke markedsmakt med Apple Pay

 4. Storbritannia gir AstraZeneca-vaksinen nødgodkjenning

 5. Nordmenn i Oslo: – Har ikke vurdert å kjøpe Huawei