Hacker-trusselen

Dataangrep mot Norges største IT-konsulentselskap

Sopra Steria har blitt utsatt for et dataangrep, inkludert den norske virksomheten.

SENTRALT: Her i Oslo sentrum er det skandinaviske hovedkontoret til Sopra Steria. Denne uken oppdaget selskapet et dataangrep som berører avdelinger i flere land.

Frode Hansen
 • Fabian Skalleberg Nilsen
Publisert:

Angrepet ble oppdaget ved hovedkontoret i Frankrike natt til onsdag, og har ført til umiddelbare tiltak for å begrense potensielle skader.

«Sopra Steria hjelper store private selskaper og offentlige virksomheter med å ta digitalt lederskap», står det på den norske nettsiden deres.

I Norge er noen interne, administrative IT-systemer berørt av dataangrepet, opplyser markedsdirektøren for Skandinavia til E24.

– Per nå har vi ingen mistanke om at kundene våre er berørt. Vi er føre var, har kontaktet myndighetene og sendt informasjon til våre kunder. I tillegg har vi bedt våre ansatte om å ikke koble sine Sopra Steria-enheter til kundenes nettverk, sier markedsdirektør Kristin Blix-Elton.

Les selskapets melding om dataangrepet på Business Wire

«Business as usual»

Hovedkontoret for Sopra Sterias skandinaviske virksomhet er i Posthuset i Oslo. I tillegg har de kontorer i Stavanger og Trondheim.

Totalt jobber 1.800 personer for selskapet i Norge. Kundene er offentlige kjemper som Oslo kommune og Forsvaret, i tillegg til større bedrifter.

– Dette er i en tidlig fase og vi vet ikke omfanget ennå. Men vi er ikke veldig berørt og driver «business as usual», sier Blix-Elton torsdag formiddag.

I etterkant av denne uttalelsen presiserer hun at selskapet likevel ikke går helt som vanlig ettersom de håndterer et internasjonalt dataangrep.

Globalt har Sopra Steria 46.000 medarbeidere i 25 land. Konsernet hadde en total omsetning på 48 milliarder kroner i 2019.

Les også

Telenor presset for millionbeløp etter dataangrep

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Hacker-trusselen
 2. Datasikkerhet
 3. Aksjelive
 4. Sopra Steria
 5. Dataangrep

Flere artikler

 1. Flere norske bedrifter rammet av datainnbrudd

 2. Kontraktskred fra Vår Energi

 3. Dataangripere krever løsepenger av Akva Group

 4. Annonsørinnhold

 5. Mener Russland står bak IT-angrep mot Stortinget

 6. USA tar krisegrep etter omfattende cyberangrep