Moderna søker vaksinegodkjenning i Europa og USA

Selskapets aksje setter fart oppover i førhandelen to timer før Wall Street åpner.

DADO RUVIC / Reuters
 • Martin Hagh Høgseth
Publisert:

Legemiddelselskapet Moderna bekrefter at det planlegger å søke nødgodkjenning i USA for selskapets coronavaksine i løpet av dagen, mandag. Samtidig vil de be om godkjenning for vaksinen av Det europeiske legemiddelbyrået (EMA).

Selskapet venter at det amerikanske legemiddelverket FDA vil vurdere vaksinen i et møte 17. desember. Dersom vaksinen får nødgodkjenningen vil selskapet være klar til å sende ut vaksinen umiddelbart.

Moderna-aksjen klatrer 13 prosent i førhandelen på Wall Street. Det følger etter oppgangen på 16 prosent fredag.

Les også

Kappløpet om vaksinene: Disse selskapene leder an

Samtidig kommer selskapet med ytterligere informasjon om effektiviteten til vaksinen. Analyser indikerer at vaksinen er 94,1 prosent effektiv mot viruset.

– Vi tror at vår vaksine vil være et nytt og kraftfullt verktøy som kanskje kan endre kursen av denne pandemien, og kan hjelpe å unngå alvorlig sykdom, sykehusinnleggelser og dødsfall, sier Moderna-sjef Stéphane Bancel i en uttalelse.

Mer enn 30.000 mennesker i USA har vært en del av fase 3-studien. Av disse har totalt 196 personer fått påvist viruset, hvorav bare 11 av disse faktisk fikk vaksinen. De øvrige 185 personene fikk en placebo-variant. Det var heller ingen alvorlige sykdomstilfeller eller dødsfall blant dem som fikk vaksinen.

For ti dager siden søkte legemiddelgiganten Pfizer og BioNtech godkjenning for sin vaksine i USA. Det er ventet at denne allerede denne uken kan få den nødvendige hastegodkjenningen.

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Vaksine
 2. Coronaviruset
 3. Moderna
 4. Aksjelive

Flere artikler

 1. Storbritannia gir AstraZeneca-vaksinen nødgodkjenning

 2. EU godkjenner Moderna-vaksinen - aksjen stiger

 3. Legemiddelselskapene Pfizer og Biontech vil hastegodkjenne coronavaksine i USA

 4. Annonsørinnhold

 5. Pfizer klarer bare halvparten av vaksinemålet i år

 6. Ny vaksine tas opp for vurdering i EU-systemet: – Veldig positivt