Google Norge-sjef etter navnebytte: – Det er mange spørsmål nå, selv for oss

Selskapsendringen i Google vil gi positive ringvirkninger både for brukere og kunder, tror Google Norge-sjef Jan Grønbech.

SJEF I NORGE: Foreløpig blir det «business as usual», ifølge Google Norge-sjef, Jan Grønbech.
  • Astrid Dalen
Publisert:

Mandag kveld kom pressemeldingen fra Google-toppsjef Larry Page om at Google skal splittes opp, og at Google Inc. skal bytte navn til Alphabet Inc.

Google, som vil fortsette å drive kjernetjenestene som søkemotoren, Gmail, YouTube, Android og så videre, vil bli et heleid datterselskap av Alphabet Inc. I tillegg til Google vil Alphabet bestå av blant annet Calico, som kort sagt forsker på å forlenge livet, Nest, «smart home»-løsninger, Google X, som jobber med å gjøre store gjennombrudd, Fiber, som skal lage superraskt internett.

– Det er for tidlig å si hvilken betydning dette vil få for Google Norge, men det blir i utgangspunktet «business as usual», sier sjef i Google Norge, Jan Grønbech til E24.

Les også

Bruker Street View for å måle forurensning

– Rendyrket fokus

– Visste dere i Google Norge om selskapsendringen før pressemeldingen kom mandag kveld?

– De som trengte å vite det, visste det. Og de andre ble overrasket i går. Det er mange spørsmål nå, selv for oss, sier Grønbech, som lover at det vil komme mer informasjon fra Google i dagene som kommer.

Grønbech forteller videre at reaksjonene fra Europa foreløpig har vært ubetinget positive, og også han selv er godt fornøyd med avgjørelsen som toppsjefene har tatt.

– Nå skal ikke Google lenger lage selvkjørende biler eller jobbe med Alzheimer og kreft. Det blir i stedet et selskap som vil rendyrke fokuset på kjerneområdene, sier Grønbech, og legger til:

– Dette bør få positive ringvirkningene både for brukere og kunder.

Les også

To kollisjoner med Google-bilen i juni

Bra med tysk kommersiell toppsjef

En annen ting Grønbech er svært godt fornøyd med, er at er tyske Phillip Schindler er ansatt i stillingen som kommersiell toppsjef i Google.

–Det er bra å få inn min gamle sjef Schindler, som selv er tysk, og kjenner godt til Europa og Skandinavia, sier Grønbech.

Les også

Derfor er Norge så viktig for Googles nye satsing

– Har imponert alle

Også den nye toppsjefen i Google, indiske Sundar Pichai, er et meget godt valg, mener Grønbech:

– Pichai har hatt en noe utradisjonell karriere, hvor han har jobbet seg opp fra mellomlederstillinger og helt opp til toppen. Men han har hatt en fantastisk karriere, og har virkelig gjort seg fortjent til å bli respektert av alle de ansatte – noe han så til de grader også er, sier Grønbech.

Han påpeker at Pichai allerede har fått «leke» seg i CEO-rollen en stund, og at han har imponert alle med den innsatsen han har gjort.

– Det er ikke mulig å stille spørsmål ved denne ansettelsen.

Les også

Google splittes - bytter navn til Alphabet

Les også

– Apple Music frikjent av EU

Les også

Advarer mot følgene av annonseblokkering

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Google

Flere artikler

  1. Han blir den nye Google-toppsjefen

  2. Alphabet fra A til Z

  3. Google splittes - bytter navn til Alphabet

  4. «Sandkasselederen»

  5. Derfor skifter Google struktur