Lyft vil lage selvkjørende teknologi

Ubers konkurrent vil lage selvkjørende teknologi på egenhånd. – Du kan ikke bare legge utviklingen av selvkjørende teknologi i hendene på andre, sier Ray Kapoor i Lyft.

SELVKJØRENDE: Ubers største konkurrent Lyft vil starte med utvikling av egne selvkjørende biler.

Foto: Ted S. Warren AP
Publisert:,

Kjøretjenesten Lyft har ennå ikke startet opp i Norge, selv om de tidligere har sagt det kunne være interessant.

Uber har den siste måneden hatt en hard periode etter at sjefen måtte gå av etter en rekke skandaler.

Ubersjefens avgang ga et inntektshopp hos Lyft, og tidligere denne uken bekreftet selskapet at de vil utvikle teknologien til selvkjørende biler på egenhånd, for å gi deres største konkurrent Uber sterkere konkurranse.

– Du kan ikke legge selvkjørende teknologi i hendene på andre, spesielt ikke når du har talent og ressurser som faktisk kan hjelpe. Det er nesten urettferdig om vi ikke gjør noe selv, sa sjefstrateg i Lyft, Ray Kapoor under en pressebrief torsdag, ifølge CNN.

Det er en stund siden de første begynte arbeidet med selvkjørende teknologi, men da ved å knytte seg til partnere som kan utvikle teknologien for selskapet. At Lyft nå vil utvikle teknologien selv er dermed en dramatisk endring i strategien.

Lyft har fremdeles ikke fått tillatelse til å starte testing av selvkjørende kjøretøy i California, noe en rekke andre selskaper, som blant andre Uber har hatt i en lengre periode.

Les også

Krangler om selvkjørende biler-teknologi: Waymo dropper flere krav mot Uber

Likevel mener selskapet at de skal få tillatelsen ganske raskt basert på selskapets kjøretøypark og deres fremskritt innen kunstig inteligens.

Den selvkjørende industriens hovedargument for å bruke penger på tiltaket, er de 1,25 millionene mennesker som blir drept på verdens veier i løpet av et år. Selvkjøringsturer forventes også å koste mindre enn bileierskap eller tradisjonell samkjøring. Det vil beskytte Lyft fra selskaper som tilbyr billigere turer enn hva de kan gjøre med mennesker som sjåfører.

Les også

Beste nybilsalg i Europa på ti år

Les også

Fall i nyregistrerte Tesla-biler i USA

Les også

Selvkjørende biler kan få eget kjørefelt i Danmark

Her kan du lese mer om