Range Rover med Nürburgring-rekord

Som den del av testingen før lansering neste år har Land Rover sluppet løs den kommende verstingutgaven av Range Rover på Nürburgring.

TESTING: Testbilen kjører fortsatt med kamuflasje, men så veldig hemmelig er den ikke.
Publisert: Publisert:

Land Rover tester ut en ny toppversjon av deres modell Range Rover. I denne forbindelse har de sendt den ut på Nürburgrings Nordsløyfe, en klassisk øvelse for å vise hvor sprek en bilmodell er.

Range Rover Sport SVR har en fem liters V8 som yter 550 hestekrefter, 40 mer enn det er i dagens sterkeste versjon, V8 Supercharged.

- Nürburgring er referansepunktet for kjøretøyutvikling og testing. Vi ønsket å se om en SUV kunne oppføre seg som et høyytelsekjøretøy under disse utfordrende forholdene. Resultatet er spektakulært, og Range Rover Sport SVR viste enestående egenskaper på vei, sier Mike Cross, sjefingeniør hos Land Rover, i en pressemelding.

Les også

Range Rover Sport: Stor luksus

Bilen rundet banen på åtte minutter og 14 sekunder, noe som skal være den raskeste tiden for en SUV. Dette er for eksempel ett sekund foran den raskeste tiden til en BMW 1M Coupé, og ti sekunder bak en Alfa Romeo 4C, som veier 1,4 tonn mindre, ifølge Fastestlaps.

(saken fortsetter under bildet)

HURTIGTOG: Her er bilen på vei rundt Nürburgring.

Bilen er utviklet av Jaguar Land Rover spesialavdeling «Special Vehicle Operations team», og målet skal være å lage den mest sportslige Ranger Rover noensinne. De sier at den samtidig skal ha de samme terrengegenskapene som de andre modellene fra Land Rover.

Mer bilstoff på E24 BIL

Den har blant annet høy- og lavgirserier, og den kan vade i vanndybder på inntil 85 centimeter.

Range Rover Sport SVR skal lanseres neste år, og vil trolig koste over to millioner kroner i Norge. Dagens toppmodell, 5,0 V8 starter på drøyt 1,8 millioner kroner og gjør null til hundre på 5,3 sekunder.

Les også:

Range Rover med stor RJaguar og Land Rover øker salget overaltRange Rover i størrelse XXL

Publisert: